UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-25 19:04

Fel kell javulni

Vereséget szenvedett utolsó csoportmérkőzésén U19-es leányválogatottunk az udinei kosárlabda-világbajnokságon, így Balogh Judit együttese a csoport harmadik helyén végzett. A szerdai nyolcaddöntőben a C csoport másodikja vár a mieinkre.

Leiner SomaA biztos továbbjutás tudatában lépett pályára U19-es leányválogatottunk az ausztrálok elleni, utolsó csoportmérkőzésén. Az udinei kosárlabda-világbajnokság eddig felemás érzésekkel tölthet el bennünket, hiszen a nyitó napon magabiztos, 44 pontos győzelemmel rajtolt Balogh Judit együttese Mexikó ellen, viszont a japánok az ausztrálokat követően a mieinket is megtréfálták. Így az utolsó játéknapon a csoport második helye volt a tét, de érdemes tudni, hogy a helyezésnek csupán a nyolcaddöntős ellenfél szempontjából van jelentősége, a kvartettekből minden válogatott folytatja a legjobb tizenhat között.

Lelik Réka 10 pontjával a magyar válogatott legeredményesbb játékosa volt Forrás: FIBA
Lelik Réka 10 pontjával a magyar válogatott legeredményesbb játékosa volt Forrás: FIBA
A papíron legerősebb ausztrálok ellen az első félidő nem alakult vészesen, noha ellenfelünk hamar hatpontos előnyre tett szert. Sikerült ugyan viszonylag gyorsan felzárkóznunk, sőt egyenlíthettünk is volna, a zöld mezesek végül elléptek, és 18-8-ra hozták az első tíz percet. A rövid pihenő után viszont bekezdett a magyar csapat, megnyerte a második negyedet. A nagyszünetre ötpontos hátránnyal vonult (25-30), ami nem tűnt ledolgozhatatlannak. Az ausztrálok viszont pont akkor erősítettek rá, amikor érezték, hogy szorul a hurok. A fizikálisan kiváló adottságokkal bíró együttes tizenkét pontra növelte előnyét, majd a negyedik felvonás elején, 40-60-as állásnál már húsz volt a különbség. Habár a kétpontosok százalékában felülmúltuk Deanne Joy Butler csapatát, a mérkőzést 75-51-re elvesztettük. A csoportkört egy győzelemmel és két vereséggel zárta Balogh Judit együttese, amely a C csoport második helyezettjével, azaz a Koreai Köztársaság, Franciaország vagy Lettország válogatottjával játszik szerdán.

LEÁNY U19-ES VILÁGBAJNOKSÁG, UDINE Magyarország–Ausztrália 51-75 (8-18, 17-22, 15-22, 11-23) Magyarország: Pusztai 6, Lelik 10, Gereben 8, Török 6/3, Juhász -. Csere: Czukor 6, Kányási -, Boros -, Varga -, Karagits 6, Dúl 7/3, Mérész 2.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.