UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-25 22:39

Gyakorlómeccs

A magyar leány-kosárlabdaválogatott a második mérkőzésén is győzött a Győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, a csehek elleni találkozót nyugodtan lehetett gyakorlásként hasznosítani.

Lakner Gábor A győzelemmel rajtolt magyar leányválogatott a győri EYOF második napján a csoport leggyengébb együttesének számító csehekkel csapott össze. Nem a cseh női kosárlabda kezdett hirtelen mélyzuhanásba, és nem is rosszabb évjárat a gyengélkedés oka, hanem hogy a csehek érthetetlen okból egy évvel fiatalabb játékosokkal érkeztek Győrbe (a kosártornát U16-os csapatoknak hirdették meg).

EYOF Kosár
EYOF Kosár
A találkozó már az első negyedben eldőlt, azt 25-3-ra nyerte Mészárosné Kovács Andrea együttese. A csehek becsületét Ana Merhautová mentette meg, aki 13-0 után beemelt egy triplát, így nem zárták nullával az első tíz percet. A szakvezetők a mérkőzést nyugodtan használhatták gyakorlásra, ennek megfelelően alaposan forgatták a csapatot, amelytől különböző részfeladatok megoldását várták el. Mind a tizenkét játékos 13 és 21 perc közötti időt töltött a pályán, így kivehette a részét az edzésnek beillő meccsből. A közönség mindenesetre élvezte a kiütéses győzelmet, a szurkolók a második magyar találkozón is remek hangulatot teremtettek az Egyetemi Kiscsarnokban. A játékosok a végén vastaps közepette pacsiztak az első sorokban ülőkkel, megköszönték a szurkolást, és már az utolsó, a litvánok elleni csoportmeccsre koncentrálnak. „Nagyon élveztük a játékot, volt ugyan pár feladat, amelyet nem sikerült végrehajtanunk, de többnyire jól teljesítettünk. Örülünk az újabb győzelemnek, megyünk tovább előre. Nagyon jó érzés hazai pályán játszani, feldob minket a szurkolás, a közönségnek is nyertünk” – értékelt honlapunknak a csapat egyik legeredményesebb játékosa, Varga Alíz.

EYOF, LEÁNYKOSÁRLABDA-TORNA A csoport, 2. forduló Magyarország–Csehország 87-38 (25-3, 19-14, 21-13, 22-8) Legjobb dobók: Varga Alíz és Wentzel Nóra 14-14, Tóth Franka 12, Boros Júlia 8