UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-07-25 22:10

Javulás, de vereség

Megszorongatta U19-es fiú röplabda-válogatottunk az Európa-bajnok cseheket az EYOF második versenynapján, ám nyert szettig ezúttal sem jutott el Tomanóczy Tibor együttese, noha volt hozzá labdája. Szerdán a csoport harmadik helye lesz a tét a lengyelek ellen a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában.

L.S.Ugyan szégyent nem vallott, sima vereséget szenvedett U19-es röplabda-válogatottunk az oroszoktól az EYOF nyitó napján, így a javítás lehetősége megvolt. A magyar fiúk a kontinensbajnok csehekkel találkoztak a második fordulóban, akiket a MEVZA-tornán már sikerült legyőzni. Az elsődleges cél természetesen az volt, hogy a csapat felülmúlja a hétfői teljesítményt, csak ebben az esetben lehetett keresnivalója a mérkőzésen. A jó kezdés bizakodásra adott okot, a Tomanóczy-együttes tartotta a lépést, egészen a második szünetig, amikor 15-15 volt az állás. A rövid pihenő viszont kizökkentette a mieinket, a pirosmezesek megléptek, és a hat szettlabdájukból már az elsőt kihasználták (18-25).

Nagyot küzdött a magyar válogatott Fotó: MRSZ
Nagyot küzdött a magyar válogatott Fotó: MRSZ
Hasonlóan alakult a második játszma, nagyon hullámzott a magyar válogatott teljesítménye. Ezúttal sem tudtak az elején meglógni a csehek, de a szett felénél elkövetett hibák végzetesnek bizonyultak, mert onnan kezdve megmaradt a 4-5 poénos hátrány. Nem sikerült megközelíteni sem az Európa-bajnokot, a vége ezúttal 19-25 lett. A harmadik játékrész sem hozott újdonságot, hacsak nem azt, hogy a magyar válogatott a torna során először átvette a vezetést az ellenfelétől. Jó ütemben kért időt Tomanóczy, és Kiss Máté pontjával 12-11-re módosult az állás, végre a hazai csapat volt előnyben. A fellelkesült válogatottat az sem zavarta, hogy a csehek ismét vezetéshez jutottak. Kitartottak a fiúk, 22-22-nél ismét egyenlő volt, sőt: szettlabdához jutottak a mieink, ám azt hárította az ellenfél. Újabb két ponttal a csehek 26-24-re nyerték a játszmát, azzal pedig 3-0-ra a mérkőzést. Javulást tehát tapasztaltunk, néhol látványos játékot is mutatott be EYOF-válogatottunk, de a kontinens élvonalába tartozó ellenfelek ellen ennél többre van szükség. A szintén két vereséggel rajtoló lengyelek ellen a csoport harmadik helye lesz a tét szerdán, ha a fiúk megint felülmúlják előző napi önmagukat, meglehet az első győzelem.

EYOF 2017 – RÖPLABDA, GYŐR Fiúk Magyarország–Csehország 0-3 (18-25, 19-25, 24-26) A magyar válogatott kerete: Csizmadia Tamás, Flachner Dániel, Fülöp Péter, Hartyányi Gergő, Horváth Kristóf, Kiss Marcell, Kiss Máté, Lukács Zalán, Móró Ákos, Szabó Barna Frigyes, Szabó Bence, Szabó Márton