UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-07-25 10:50

Mind a tíz sportág a porondon

Ma már teljes kapacitással működik Győrött az EYOF-nagyüzem. Kezdtek a kajakosok, ők voltak a legfrissebbek, és rajtolt a tornászok mezőnye is. Változatlanul olvasóink figyelmébe ajánljuk egész napra ezt az összefoglaló rovatunkat.

Munkatársainktól Ha kedd, akkor is EYOF percről percre. Fél kilenckor tettük közzé a nap első információját, útjára indítva a több mint tizenkét órás sorozatot. 10 óra 9 perc Kajak-kenu: Szabina bekezdett A tizennégy éves Szellák Szabina a legjobb idővel (2:02,43) jutott a középdöntőbe K-1 500 méteren. 2002 augusztusában született Dunaújvárosban, tehát hamarosan 15 lesz. Az MTK Budapest versenyzője nem kis meglepetésre nyerte meg az EYOF-válogatóversenyt, az edzője az olimpiai bajnok Kőbán Rita. 9 óra 3 perc Cselgáncs: Tímea már pontszerző Egy elődöntősünk máris van a cselgáncsversenyen, bár a küzdelmek csak délben kezdődnek. A leányok 44 kg-os súlycsoportjában mindössze heten indulnak, Kardos Tímea pedig a sorsolásnak köszönhetően először az elődöntőben lép tatamira. A duplán hazai pályán versenyző, győri sportoló így az ötödik helynél nem végezhet hátrébb. Persze, sokkal előbb szeretne.

Dorina a pálya szélés Forrás: gyor2017.hu
Dorina a pálya szélés Forrás: gyor2017.hu
8 óra 44 perc Kosárlabda: elégedett a nagykövet A kosárlabda-leányválogatott 60-45-ös győzelemmel kezdte meg szereplését az EYOF-on, a sikerből a győri Szirony Dorina – aki az esemény egyik nagykövete is – hét ponttal vette ki a részét. Őt kérdezték az EYOF sajtósai. „Megmondom őszintén, nem voltam annyira megilletődve, igyekeztem kikapcsolni minden külső tényezőt, még a csarnok falán lévő nagy molinóra – amelyen Laklóth Annával vagyok – sem néztem egyszer sem, nem is jutott eszembe, hogy kint van – mondta. – Ami a miliőt illeti, az is óriási, úgy vagyok itthon, hogy tulajdonképpen mégsem, hiszen én is az olimpiai faluban lakom.” Dorina a mérkőzésről annyit mondott, hogy a németek ugyan magasságban és erőben is jobbak, de a játékosaink tudták, hogyan lehet ellensúlyozni. „Nagyon jól felkészültünk a németekből, s majdnem mindent meg tudtunk valósítani az elképzelésekből. Ennél tényleg soha rosszabb kezdést, reméljük, a folytatás is hasonló lesz.” 8 óra 30 perc Rajtoltak a kajakosok A legfrissebbek a kajakosok és a kenusok voltak. Az időjárásról az egész EYOF-ot a helyszínről tudósító kollégánk, Lakner Gábor számolt be: „Kellemesen hűvös, napos, szeles idő van, de nem esik. Húsz fok körül lehet most a hőmérséklet.” Hogy eső – egyelőre – nincs, az jó hír a tenisz szereplőinek. Az EYOF összes híre ITT.