UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-26 15:10

Az elődöntőben bízva

Éremesélyesként utazik a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságra a magyar leányválogatott. Hajdu János csapata csütörtökön kora délután Románia ellen kezdi a kontinensviadalt

Bruckner Vince Nem titok, éremért utazik a szlovéniai Európa-bajnokságra az U19-es leányválogatott. Hajdu János csapata ugyanakkor nem került könnyű csoportba, mivel a nagy rivális románok mellett Hollandiával és Svédországgal szerepel majd ugyanabban a négyesben.

A junior leányválogatott éremért utazik Szolvéniába Forrás: keziszovetseg.hu
A junior leányválogatott éremért utazik Szolvéniába Forrás: keziszovetseg.hu
A szövetségi edző nem sokkal az Európa-bajnokság előtt elemezte honlapunknak a juniorválogatott helyzetét: „Júniusban kezdtük az öthetes felkészülésünket a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra, s ez úgy gondolom, jól sikerült. Fontos állomás volt a Négy Nemzet Tornája, amelyet annak fényében különösen nagy fegyvertény volt megnyerni, hogy a címvédő dánokat is megelőztük. Ami a csoportellenfeleket illeti, a románokat ismerjük, két éve játszottunk ellenük Macedóniában. A holland együttes is veszélyes lehet, rendkívül gyors kézilabdát játszik. A célunk minimum a második hely a csoportban, azt követően pedig a négy közé jutást szeretnénk kivívni.” Ezt a menetrendet mi készséggel elfogadjuk.

A magyar leány-juniorválogatott kerete Kapusok: BÍNÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK), SUBA Sára (Váci KSE) Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC), KLUJBER Katrin (DKKA) Jobbátlövők: KUTI Bettina (NEKA) Irányítók: SZABÓ Kitti (NEKA), ROMÁN Dorina (NEKA) Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC), PÁSZTOR Noémi (NEKA), GIRICZ Laura (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO) Balátlövők: HÁFRA Noémi (MTK), HORNYÁK Bernadett (DKKA) Balszélsők: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (MTK)

Ezt követően Hajdu János kitért saját csapata erősségeire is, amelyek alapján minden adott a nagy cél megvalósításához: „Sok kiváló játékosunk van, majdnem mindegyikük a felnőtt NB I-ben szerepel. Remek formában vannak, támadásban nagyon kreatívak, gyorsak a lerohanásaink, indításaink. Védekezésben kell még előrelépni, de összességében nagyon együtt van a csapat.” A válogatott csütörtökön kora délután kezdi meg szereplését Szlovéniában a román válogatott ellen. A csoportokból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

U19-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA A magyar válogatott csoportmérkőzései Július 27. 13:00 Magyarország–Románia Július 28. 13:00 Hollandia–Magyarország Július 30. 13:00 Magyarország–Svédország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.