UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-07-26 21:28

Éremtermő tatami

A második versenynapon még az elsőnél is több érmet szereztek a magyar cselgáncsozók a győri EYOF-on, szerdán ugyanis mindhárom magyar dobogóra állhatott. Szeredás Botond nyakába aranyat akasztottak, vele készítettünk interjút.

Lakner Gábor Az EYOF cselgáncsversenyének első napján Feczkó Csanád, a másodikon Szeredás Botond diadalmaskodott. A Nippon Sport JC 60 kg-os versenyzője ipponnal nyert a döntőben, a négy perc letelte előtt 19 másodperccel vágta oda az osztrák Samuel Gassnert.

Zagreb, Croatia, March 10 - Mateo Cuk (GER), Botond Szeredas (HUN) - Cadet European Cup 2017 (Photo © by Klaus Mueller. All rights reserved. Including image always credited to Klaus Mueller)
Zagreb, Croatia, March 10 - Mateo Cuk (GER), Botond Szeredas (HUN) - Cadet European Cup 2017 (Photo © by Klaus Mueller. All rights reserved. Including image always credited to Klaus Mueller)
– Egész nap a nevedtől volt hangos a csarnok, eljutott hozzád a buzdítás? – Hihetetlen érzés volt ilyen hangulatban versenyezni, nem gondoltam, hogy ekkora felhajtás lesz, de nagyon jólesett, és rengeteg pluszt adott, hogy mindenki nekem drukkolt. Ilyen körülmények között még sosem léptem tatamira. – Milyen volt az EYOF mezőnye az ifjúsági Európa-bajnoksághoz képest? – Voltak ismeretlen ellenfelek a mezőnyben, az Eb-ellenfelekből többet tudtam készülni. De úgy érzem, ez nem okozott gondot, éppen ellenkezőleg: nem azzal foglalkoztam, mi várhat rám, hanem csak a saját dolgomra koncentráltam. – Kihajtottad magadat, melós mérkőzéseid voltak, a döntő különösen annak bizonyult. Honnan merítettél erőt a végén? – Nagyon kemény volt a döntő, keveset pihenhettem az elődöntő után, ahol szintén sokat mentem előre. De úgy álltam a döntőhöz, hogy bármibe is kerül, végighajtom az egészet, nem adhatom fel a küzdelmet. Az ippon előtt láttam, hogy kevés idő van hátra, szerettem volna aktívnak tűnni, és bejött, amit kitaláltam. – Hol helyezkedik el a pályafutásodban az EYOF-arany? – Egyértelműen ez a csúcs, jelenleg ez a legjobb eredményem, de remélem, még sok szép érem követi a sorban. – Még nincs vége a nyárnak, az Eb és az EYOF után jön az ifjúsági világbajnokság. Bírod a tempót? – Nehéz és sűrű a program, ráment a nyaram a felkészülésre, de ha ránézek az aranyéremre, nem kérdés, hogy megérte-e. Most még nagyon fáradt vagyok, de kőkeményen dolgozom tovább, hogy készen álljak a vébére is.

Bronzlányok Varga Brigitta (48 kg) és Özbas Szofi (52 kg) is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, így már öt éremnél tartanak a magyar cselgáncsozók. „Úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz, már a pontszerző helyezésnek is örültem volna, így nagyon boldog vagyok, hogy be tudtam érni a harmadik helyre. Imádtam a szurkolótábort, nagyon jól esett a támogatásuk, nekik is részük van az éremben” – mondta Varga Brigitta. „Teljesen más hangulata volt a versenynek, mintha külföldön lett volna, mivel itt mindenki szurkolt, és mindenki nekünk, magyaroknak. Sajnos, a negyeddöntőben akadt egy kis probléma, de a végére sikerült kijavítani. Sokat segített ebben az edzőm, Bíró Norbert. Az mindenképpen pozitívum, hogy a vereség után felálltam, és végigcsináltam a következő három meccset. Összességében örülök az éremnek” – tette hozzá Özbas Szofi.