UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-26 17:23

Jöhet az elődöntő

Hatalmasat küzdött a második félidőben, mégis vereséget szenvedett a már biztos csoportelsőként pályára lépő leányválogatott a győri EYOF-on. Bohus Bea csapata 23-20-ra kapott ki a romántól a szerdai mérkőzésen.

B. V.Már biztos csoportelsőként várta utolsó, románok elleni mérkőzését az leányválogatott a győri EYOF-on. Bohus Bea csapata előbb tizenhattal verte a hollandokat, majd tizenegy góllal múlta felül Norvégia korosztályos csapatát.

Nagyot küzdött, de végül vereséget szenvedett az ifjúsági leánycsapat Románia ellen Forrás: keziszovetseg.hu
Nagyot küzdött, de végül vereséget szenvedett az ifjúsági leánycsapat Románia ellen Forrás: keziszovetseg.hu
A mérkőzést pedig hasonlóan kezdte az ifjúsági leányválogatott, mint az első két találkozójt, villámrajtot véve 4-1-re elhúzott. Ekkor időt kértek a románok, zártabbá vált a védekezésük, ami, mint később kiderült, mérkőzést eldöntő változás volt. A 13. perctől kezdve ugyanis mindössze három gólt szereztek a mieink az első félidőben, nem tudtak megfelelően reagálni az ellenfél formajavulására. 12-7-es román vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A fordulás után sem történt érdemi változás sem a játék képében, sem az eredményben. Legalábbis is egy ideig. 10-18 után azonban valósággal feltámadt Bohus Bea együttese, és Kácsor Gréta vezérletével, hatgólos szériát produkálva, feljött mínusz kettőre. Akkor azonban az egy-két, mérkőzést eldöntő pillanat a mieink szempontjából kedvezőtlenül alakult, így a nagy küzdés ellenére a románok örülhettek a végén. De ennek ellenére is csoportelső a leánycsapat, és várhatja az ellenfelet a pénteki elődöntőre, amely ellen ha úgy játszik, ahogy a csoportkör jobb pillanataiban, akor nincs mitől félnie.

EYOF, LEÁNY KÉZILABDATORNA A csoport, 3. forduló Magyarország – Románia 20-23 (7-12) A legjobb góldobók: Kácsor 5, Pál T. 4, Arany 4, Schatzl