UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2017-07-28 11:08

Bajnok a lelátón

Az Európai ifjúsági olimpiai fesztivál tornaversenyére Győrbe érkezett Supola Zoltán Európa-bajnok tornász, aki már hét éve Las Vegasban él és dolgozik. Az olimpikon honlapunknak is nyilatkozott a „kisolimpián”.

Lakner Gábor Ritkán látott vendég érkezett Győrbe csütörtökön, ugyanis az EYOF kedvéért Magyarországra látogatott Supola Zoltán Európa-bajnok tornász. Felbukkanása nem maradt észrevétlen, az olimpikont honlapunk is kifaggatta jövetel okáról.

supola
supola
- Milyen minőségben érkezett Győrbe? - Látogatóba jöttem, szerettem volna bepillantani ebbe a gyönyörű eseménybe. Hoztam magammal egy amerikai csapatot is, amelyet négy állam legjobb tornászai alkotnak, hogy a gyerekek is láthassák az EYOF-ot, és tanulhassanak belőle. - Hogy tetszik a rendezvény? - Fantasztikusak az első benyomásaim, korábban még nem jártam ilyen eseményen, de rögtön olyan érzésem lett, mint amikor én szerepeltem bármelyik felnőtt-világversenyen. - Milyennek látja a magyar fiatalokat? - A magyar utánpótlást nem követem mindennap, de a verseny előtt megnéztem, mire képesek a mai fiatalok. Egy-egy videó alapján azonban nem szeretnék véleményt formálni, még ha tetszett is, amit láttam. - Hogyan telnek a napjai Amerikában? - Magánklubban dolgozom vezetőedzőként, azokkal foglalkozom, akik versenyszerűen tornáznak, hattól tizennyolc éves korig. Már több mint hét éve élek és tevékenykedem Las Vegasban, nagyon jól érzem magamat, elégedett vagyok a munkámmal is. Vannak nagyon tehetséges tornászaim, de amellett, hogy minél jobb versenyzőket szeretnék nevelni, az életüket is igyekszem jobb mederbe terelni. - Milyen gyakran látogat haza Las Vegasból? - Majdnem minden évben hazajövök egy-két hétre, de ez most különleges alkalom, hiszen kimondottan erre a versenyre érkeztem. Nem kérdés, hogy megérte, biztos vagyok benne, hogy az amerikai versenyzőim is maradandó élményeket szereznek.