UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-28 00:53

Fájó végjáték

A szlovénok elleni nyolcaddöntőhöz hasonlóan a magyar–spanyol negyeddöntő is hosszabbításban dőlt el az algériai U21-es kézilabda-világbajnokságon. Gyurka János csapata hatalmasat harcolva az utolsó pillanatokban eldőlt, 30-29-es mérkőzésen esett el az elődöntőtől.

Bruckner Vince Hősies és maratoni meccsről érkezett a spanyolok elleni negyeddöntőbe az U21-es férfiválogatott az algériai világbajnokságon. Gyurka János csapatának Szlovénia válogatottjának a legyőzése után újabb hatalmas bravúrra volt szüksége az elődöntőbe jutáshoz. Tudtuk, legalább olyan nehéz meccs vár az együttesre, mint a nyolcaddöntőben. A spanyolok ezt bizonyították is, a mérkőzés elején nagyon meglepték a mieinket, 5-0-ra elhúztak az első öt percben. Ezt követően kezdtek ocsúdni Ligetvári Patrikék, hosszú felzárkózást követően a 18. percre egy gólra jöttek fel. Egyenlíteni azonban nem sikerült, sőt, háromgólos hátrányban ment szünetre a válogatott (12-15).

Győri Mátyás remekelt a hosszabbításban, azonban ez is kevés volt a spanyolok ellen Forrás: keziszovetseg.hu
Győri Mátyás remekelt a hosszabbításban, azonban ez is kevés volt a spanyolok ellen Forrás: keziszovetseg.hu
A második félidő eleje sem sikerült jól: gyors három góllal újra ellépett a spanyol csapat. Ismét kilátástalan helyzetbe kerültek a mieink, azonban újra visszajöttek a mérkőzésbe – nem kis mértékben a támadásban a hét a hat elleni taktika alkalmazásának, valamint Rózsavölgyi Gergő kapusbravúrjainak köszönhetően. Az ellenfél teljesen megzavarodott, az 50. percben már döntetlen volt az állás (21-21). Sőt, nem sokkal később, az 54. percben, kétgólos előnyben már egyértelműen a győzelemről beszélhettünk. Ugyan egyenlítettek a spanyolok, de az utolsó támadás a magyaroké volt – Tóth lövését azonban védte a kapus (24-24). Újra következett a hosszabbítás, mint a szlovénok ellen. Győri Mátyás pedig a csapat élére állt, amely az ő három góljával kedvező helyzetbe került. A spanyolok azonban, ahogy „szoktak”, visszajöttek döntetlenre. Az utolsó percben pedig iszonyatosan szerencsétlen szituációt követően – Rózsavölgyi védését követően a spanyol játékos elé pattogott a labda, a kapu pedig így üresen maradt – az ellenfél jobbszélsője megszerezte a végül mindent eldöntő találatot (29-30). A magyar válogatott, miután kétszer is remekül küzdve visszajött a mérkőzésbe, minden dicséretet megérdemel. Remek egyéni teljesítmények és kiváló csapatmunka jellemezte az együttest mind a nyolcaddöntőben, mind a négy közé jutásért. Az elődöntőbe ezúttal a szerencsésebb spanyolok jutotta-, de ilyen remek produkció után – főleg a visszafogott csoportkörhöz képest – csak elismerően lehet szólni Gyurka János együtteséről. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.