UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-07-28 16:11

Három sima negyed

A döntetlenre végződött első etapot követően hengerelt Puerto Rico ellen leány kosárlabda-válogatottunk az U19-es udinei világbajnokság első helyosztóján. Balogh Judit együttese a nehézkes kezdést követően folyamatosan nőtt ellenfele fölé, így szombaton Olaszország vagy a Koreai Köztársaság csapata ellen folytathatja a 9-12. helyért.

Leiner SomaEddig felemás érzések kavaroghatnak bennünk az U19-es leány kosárlabda-világbajnokság kapcsán, hiszen Mexikót sikerült jó játékkal legyőzniük a mieinknek, de azt követően három vereség következett. Ennek köszönhetően Balogh Judit együttese a 9-16. helyért folytathatta az udinei viadalt, elsőként Puerto Rico válogatottját kellett legyűrni a minél jobb helyezésért.

Kiütötte ellenfelét a magyar válogatott Fotó: FIBA
Kiütötte ellenfelét a magyar válogatott Fotó: FIBA
A papírforma alapján a szigetországiak nem okozhattak problémát csapatunknak, hiszen eddigi összes mérkőzésükön alárendelt szerepet játszottak. Ennek ellenére ha nem is eredményes, de szívós együttest ismerhettünk meg, amely ellen nem volt könnyű dolga a magyar válogatottnak. Legalábbis az elején. Erősen kezdett ellenfelünk, mi pedig belementünk az adok-kapokba, ami kapkodáshoz, pontatlan játékhoz vezetett. Az első negyedben mindkét csapat vezetett, végül 18-18-at mutatott az eredményjelző, amikor jött a rövid szünet. A második etap közepére stabilizálódott a magyar védekezés, sikerült 26 ponton megállítani a közép-amerikaiakat, és kiváló, 14 pontos széria következett, amely tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzés sorsát. A félidőre nyugtatólag ható, 43-26-os állással vonulhattunk. A nagyszünetet követően nem változott a játék képe, a mieink tovább növelték előnyüket, míg a kezdetben jól működő, ám túl nagy intenzitású puerto ricói védekezés alábbhagyott. Ellenfelünk látványosan visszaesett, Kányási Veronika vezérletével pedig negyven pont is volt a két csapat közti különbség. Az utolsó tíz percben sem álltak le a lányok, a záró dudaszó 90-46-nál hangzott el. Tegyük hozzá, hogy a pirosmezes magyar válogatott alapemberei közül az egy percet sem játszó Török Ágnes mellett Lelik Réka és Juhász Dorka is jelentős pihenőt kapott, ez még biztatóbb jel a folytatásra. Szombaton így a 9-12. helyért meccsel Balogh Judit együttese, az ellenfél a Koreai Köztársaság–Olaszország-párharc győztese lesz.

LEÁNY U19-ES VILÁGBAJNOKSÁG, UDINE A 9-16. helyért Puerto Rico–Magyarország 46-90 (18-18, 8-25, 9-28, 11-19) Magyarország: Pusztai 1, Czukor 16, Boros 15/3, Varga 4, Juhász 3. Csere: Kányási 17, Lelik -, Gereben 15, Karagits -, Dúl 7, Mérész 12

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.