UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-28 16:39

Máris csoportelső a csapat

Második csoportmérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott az U19-es leányválogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon. Hajdu János csapata ezúttal Hollandiát győzte le 34-26-ra, és már biztos csoportelső.

B. V. Magabiztos csütörtöki győzelme után újabb sikerre készült az U19-es leányválogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon. Hajdu János együttesére ezúttal a hollandok vártak, akik egyébként a nyitónapon legyőzték a svédek korosztályos csapatát.

Klujber Katrin négy góllal járult hozzá a leányválogatott sikeréhez Forrás: keziszovetseg.hu
Klujber Katrin négy góllal járult hozzá a leányválogatott sikeréhez Forrás: keziszovetseg.hu
A válogatott esélyeshez méltó módon, a várakozásoknak megfelelően kezdte a találkozót, rögtön elhúzott. 8-1-ig nem csitult a roham, csak akkor, a tizedik percben szerezte meg második gólját a holland együttes. Azt követően el is kezdett zárkózni, de három gólnál közelebb egyszer sem került, a félidőre 18-14-gyel vonultak a felek. A fordulás után sem változott a játék képe, a válogatottunk folytatta remek játékát, és – többek között Klujber és Márton góljaival – fokozatosan növelte előnyét. A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben, s ugyan tízzel is vezettek a lányok, végül „be kellett érnünk” a nyolcgólos sikerrel. Hajdu János csapata tehát továbbra is százszázalékos, és már biztos csoportelsőként várhatja a vasárnapi, svédek elleni összecsapást. Ha csütörtökön úgy fogalmaztunk a románok elleni győzelem után, hogy így kell elkezdeni az Európa-bajnokságot, akkor ezúttal csak annyit mondhatunk: így kell folytatni.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA) A csoport, 1. forduló Magyarország–Hollandia 34-26 (18-14) Dvorana Zlatorog (Celje). Jv.: Prastalo, Todorovic (bosnyák) Magyarország: Bínó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 2, Fodor 1, Giricz, Háfra 2, Hornyák 3, Hudák,  Klujber 8, Kuti, Márton 8, Pásztor 6, Román 1, Szabó K. 2, Tóvízi 1. Szövetségi edző: Hajdu János Hollandia: Van de Polder, ten Holte (kapusok), Beugels 6, Drent, Freriks 7, Hilbrands 1, Housheer 6, Klomp, Molenaar 1, Noitmeer 2, Nusser, Oostveen 2, Peeters, Van der Linden, Van Wetering, Zeldenthuis 1.  Szövetségi edző: Robert Nijdam Kiállítások: 8, ill. 8 perc Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3 A magyar válogatott csoportmérkőzései Július 27. Magyarország–Románia 26-21 Július 28. Magyarország–Hollandia 34-26 Július 30. 13:00 Magyarország–Svédország

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.