UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-28 21:58

Rászámolással a döntőben

Újabb remek teljesítményével a döntőbe jutott a leány-kézilabdacsapat a győri EYOF-on. Bohus Bea együttese szoros első félidő után a másodikban kiütötte a dánokat, és készülhet a szombati fináléra.

Munkatársainktól A csoportkörben nyújtott meggyőző teljesítménye után a dánok ellen lépett pályára az elődöntőben az ifjúsági leánycsapat a győri EYOF-on. A korábbi kiváló kézilabdázó, jelenleg a csapat szövetségi edzője, Bohus Bea a mérkőzés előtt elmondta, a technikailag képzettebbek a skandinávoknál, az ellenfél fizikai erejét viszont kiemelte.

Pál Tamara tizenhárom góllal vette ki a részét a dánok elleni sikerből Forrás: keziszovetseg.hu
Pál Tamara tizenhárom góllal vette ki a részét a dánok elleni sikerből Forrás: keziszovetseg.hu
A mérkőzés ennek megfelelően szorosan alakult, egyik fél sem tudott ellépni. A mieinknek elsősorban ez azért nem sikerült, mert nem védekeztek elég keményen, a dánok gyakran átlőtték a magyar falat. Pozitív változás e tekintetben az első félidő végén történt, amikor is többek között Pál Tamara góljainak köszönhetően kétgólos előnnyel zárta a játékrészt a csapat. Ugyanakkor az előny korántsem számított megnyugtatónak. Ezt érezte a válogatottunk is, ezért iszonyatos tempóban érkezett vissza a pihenőről, és előbb 18-13-ra, majd 22-15-re vezetett, a dánok joggal érezhették, hogy innen már nincs visszaút. Ugyan négy gólra még felkapaszkodott az ellenfél, de a csapat újra váltani tudott, így a mérkőzés végén már csak a győzelem mértéke volt kétséges. A leánycsapat tehát a tizenhárom gólos Pál vezérletével döntőbe jutott, és készülhet a román−orosz-elődöntő győztese ellen. „Bíztam benne, hogy idővel át tudunk lépni azon a határon, ahonnan még sokáig vissza-visszajöttek a dánok. Fokozatosan építettük az előnyünket, máshogyan nem lehet győzni ellenük, nem lehet megtörni őket. Épp ezért azt mondtam a lányoknak, hogy a győzelemhez hatvan percig kell koncentrálni. Örülök a győzelemnek, fantasztikus csapatom van, hihetetlenek ezek a lányok, nagyon boldog vagyok, hogy velük dolgozhatok – értékelt Bohus Bea a pályáról lesétálva. – A döntőről nem is beszéltünk korábban, csak a dánok ellen készültünk, rengeteget videóztunk, kidolgoztuk a taktikát, amelyet ügyesen betartottak. A lányok nagyon akartak nyerni, nagyon tetszett, hogy a videózás közben úgy viselkedtek, mint a felnőttjátékosok: kérték, hogy állítsam meg a felvételt, és ők maguk is mutatták, mit kell játszani, hol az ellenfél védekezésének a gyenge pontja. Úgy gondolom, ezek jó jelek az egész magyar női kézilabdának. Most elengedjük a gyerekeket a szüleikhez, ez az ötödik hetünk együtt, kell a feltöltődés, bár ez a fantasztikus közönség is rengeteg erőt ad, a szurkolók plusz egy embert jelentenek a pályán. Mi, edzők ma még videózunk és elemzünk, szombat délelőtt a játékosokkal közösen tesszük ugyanazt, aztán pedig következik a döntő.”

EYOF, LEÁNYKÉZILABDA Elődöntő Magyarország – Dánia 32-24 (15-13) A legjobb góldobók: Pál 13, Afentáler 5, Kácsor 5, Arany, Schatzl 2-2