UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-07-30 14:34

Sikeres bemutatkozás

A visszajelzések szerint is kiválóan sikerült Magyarország első olimpiai rendezvénye, a győri EYOF. A remekül szerepelt, az éremtáblázaton az előkelő harmadik helyet megszerzett magyar csapatot Budapesten fogadta Magyar Olimpiai Bizottság. A vasárnapi sajtótájékoztatón az elnök, Kulcsár Krisztián gratulált a sportolóknak, és köszönetet mondott a rendező városnak.

Bruckner Vince Budapesten, a XII. kerületi Larus Rendezvényközpontban fogadta a Magyar Olimpia Bizottság a győri viadal éremtáblázatán harmadik helyen végző EYOF-csapatot. A 13 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzérmet szerzett küldöttséget Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, valamint Fábián László csapatvezető méltatta.

Először Fábián László (balra) és Kulcsár Krisztián köszöntötte a Budapestre érkező sportolókat Fotó: Szalmás Péter/MOB
Először Fábián László (balra) és Kulcsár Krisztián köszöntötte a Budapestre érkező sportolókat Fotó: Szalmás Péter/MOB
Az elnök a köszöntőjében kiemelte: mennyire fontos, hogy Magyarország első olimpiai rendezvényén ennyire jól szerepeltek a fiatalok: „Amikor rólatok van szó, nem a jövő, hanem a jelen sportolóiról beszélünk. Gratulálok minden versenyzőnek, hogy felejthetetlenné tette az egyhetes viadalt.” Emellett természetesen a rendező városnak is köszönetet mondott a világszínvonalú szervezésért: „Az eseményt kivételesen magas szinten bonyolította le Győr városa. Tíz sportág, ötven ország kétezer-ötszáz sportolóját vendégül látni nem egyszerű feladat. A sikeres bemutatkozás különösen jó hír a budapesti olimpiarendezés híveinek, hiszen Magyarország egyértelműen jelesre vizsgázott.” Fábián László is kiemelte a kiváló eredményeket, amellett kitért a fantasztikusan dolgozó segítőire is: „Remek csapat segítette a munkámat Győrben, mindenki mindent megtett a sikeres rendezés érdekében. A jó szereplés pedig a szülők és edzők támogatása mellett a néhány éve elindult utánpótlásprogramoknak is köszönhető, amelyek lehetővé tették, hogy a versenyzőink közül egyre többen a legjobbak közt szerepelhessenek." Az EYOF-csapatvezető a hátralévő nyári versenyekre sok szerencsét, a nyaralni indulóknak pedig kellemes pihenést kívánt. Felsorolták a Győrben érmet szerzett magyar sportolók nevét, majd színpadra szólították a küldöttség legeredményesebb versenyzőjét, a két arany-, két ezüst- és két bronzérmet szerzett úszót, Nagy Rékát. A BVSC-Zugló versenyzője a színpadon készített miniinterjúban elmondta, remekül érezte magát az elmúlt hat napban: „A fantasztikus hangulat és szurkolók szeretete rengeteget segített nekünk, versenyzőknek. Az olimpiai falu felszereltsége nagyon jó volt, amellett kiváló ellátásban volt részünk. Külön örültem, hogy ki tudtam látogatni más sportágak eseményére is, a kézilabdás lányok döntőjét például a lelátón szurkoltam végig.”
A magyar küldöttség a harmadik helyen végzett a győri EYOF éremtáblázatán Fotó: Szalmás Péter/MOB
A magyar küldöttség a harmadik helyen végzett a győri EYOF éremtáblázatán Fotó: Szalmás Péter/MOB
A hivatalos program után az egyetlen aranyérmes csapatunk, a leány kézilabdázók edzője, Bohus Bea a szervezésről és a csodás győri közönségről beszélt honlapunknak: „A rendezéssel nagyon elégedettek vagyunk, minden pillanatban érződött, hogy a győriek mindent megtesznek a sikeres szereplésünk érdekében. Maga a pálya és a csarnokban lévő körülmények is teljesen megfeleltek. A nézők pedig végig hatalmas segítséget jelentettek, amire azért számítottunk is valamennyire a verseny előtt, mivel a városban a kézilabda a legnépszerűbb sportág." Végül a magyar csapat zászlóvivőjét, a cselgáncsozók között +90 kg-ban győztes Sipőcz Richárdot kérdeztük a viadal utolsó napjáról: „Először bementünk a belvárosba, kivetítő előtt szurkolni a pólósoknak a horvátok elleni döntőben. Aztán visszamentünk a faluba, bulizni a többi sportolóval, nagyon jólesett végre kiengedni, kiváló, ugyanakkor fárasztó hat napon vagyunk túl.”