UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2017-07-31 10:03

Csúcsteljesítmény

Borkai Zsolt, Győr polgármestere elégedetten nyilatkozott honlapunknak az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról, még ha a tornaversenyt nézve azt meg is kellett állapítania, hogy bizony, repül az idő...

L. G. Borkai Zsolt, Győr polgármestere szinte az összes magyar érdekeltségű sporteseményen felbukkant, és előzetes ígéretéhez híven szurkolt a hazai versenyzőknek az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Mellette sorra könyvelte el az elismeréseket, a külföldi delegációk ugyanis remekül érzeték magukat a városban.

Borkai_photo_krisztian_lakatos_017
Borkai_photo_krisztian_lakatos_017
- Minden idők legjobb fesztiváljának megrendezése volt a cél. Hogy érzi, sikerült? - Tudtuk, mekkora fába vágtuk a fejszénket, és azzal is tisztában voltunk, mekkora lehetőség ez Győrnek és Magyarországnak is az imázsépítésre. Azt gondolom, minden téren jól teljesítettünk, hiszen nincs olyan résztvevő ország, amelyiknek a képviselője ne fejezte volna ki az elismerését. Nagyon büszke vagyok a kollégáimra, kemény munka volt, de mindenki helytállt. Azért is sokat tettünk, hogy olyan környezet fogadja a fiatalokat, amely megfelel a huszonegyedik század követelményeinek. - Elégedett a sportolóink teljesítményével? – Az éremtáblázat mutatja, mekkora erő van ebben a korosztályban, különösen örömteli, hogy nem csak egy sportágban tudtak dobogós helyekre érni. Több sportág évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy kiemelt figyelmet fordít azokra a versenyzőkre, aki most megmutatták magukat, és ennek látszott is az eredménye. Magam is mindennap a lelátón szurkoltam, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokszor hallhattuk a Himnuszt. - A tornaversenyeket sem hagyta ki. Hogy tetszettek az utódok? - A lányok nagyon jól szerepeltek, a fiúknak még van hová fejlődniük, de azt gondolom, hogy mindkét nemben jó irányba haladunk. Maga a torna teljesen megváltozott az én időmhöz képest, a mai gyerekek mérföldekkel előttünk járnak. Amit ebben a korban végrehajtanak, azzal mi felnőttként az élmezőnyben tudtunk lenni, de természetes, hogy mint minden, a tornasport is fejlődik.