UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-07-31 21:51

Megint iksz

A csehek elleni döntetlen után a horvát csapat ellen is 2-2-t játszott az U17-es labdarúgó-válogatott a Telki-kupán. A Dorogon rendezett mérkőzésen kétszer az ellenfél vezetett, de Szélesi Zoltán együttesének mindkét találatra volt válasza.

UP-info A Telki-kupa szombati játéknapja nem a gólzáporok miatt marad emlékezetes, mivel a magyar−cseh és a horvát−szlovák találkozó is 0-0-ra végződött. Kedden a mieink a horvátok korosztályos együttesével játszottak Dorogon. Nem könnyítette meg a játékosok dolgát az időjárás, ugyanakkor mindkét együttes dicsérhető, hogy a nagy meleg ellenére is jó iramú mérkőzést játszottak a felek. Az első negyedóra kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, az első komolyabb lehetőség a 15. percben a mieink előtt adódott, de kimaradt, és az azonnal induló kontrából a horvátok egyik legjobbja, Antonio Marin egy csel után a balösszekötő helyéről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). A folytatásban a magyar válogatott vette át a kezdeményezést, ami a 26. percben gólt eredményezett: remek akció végén Kiss Bence lőtt 14 méterről a léc alá (1-1). Az egyenlítés után is a magyar válogatott tett többet a gólért, de a horvátok szinte minden támadása veszélyes volt, ezért mindkét együttes előtt akadt két-három komolyabb lehetőség. Gól azonban nem született. 1-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

Az U17-es válogatott kétszer is egyenlített a horvátok ellen Forrás: mlsz.hu
Az U17-es válogatott kétszer is egyenlített a horvátok ellen Forrás: mlsz.hu
A félidőben Szélesi Zoltán hármat cserélt, ennek ellenére is a horvátok kezdték jobban a második játékrészt, és két kimaradt lehetőség után az 52. percben Tomislav Krismanicnak a keresztlécről a gólvonal mögé vágódó lövésével újra megszerezték a vezetést (1-2). Kiegyenlítődött a mérkőzés,  támadásban viszont egyre több hibával játszott a csapat, és a sok játékmegszakítás miatt a színvonal is visszaesett. A hajrához közeledve többnyire rögzített játékhelyzetekből veszélyeztetett Szélesi  csapata, nem véletlen, hogy ilyen szituáció végén szerezte meg az egyenlítő gólt is: jobb oldali szöglet után Lakatos Benjámin a hosszú oldalról fejelte vissza a labdát a bal alsó sarokba (2-2). A négyperces hosszabbítás alatt nem született újabb gól, így 2-2-re végződött a találkozó. A mérkőzés után Szélesi Zoltán nyilatkozott az mlsz.hu-nak: „Az első negyedórában elégedett voltam a játékunkkal, a kapott gól után azonban visszaestünk, nem futballoztunk elég bátran. Az a határozottság hiányzott a játékunkból, amelyet kértem. A második félidőben sem javult a játékunk, a cserék sem tudtak sokat lendíteni. A játékosok szíve azonban a helyén volt, és a hajrában annak ellenére is megszerezték az egyenlítő gólt, hogy ezúttal nem ment a játék.” A másik mai mérkőzésen a csehek 0-2-ről 5-2-re fordítottak a szlovákok ellen. Az utolsó játéknapon, szerdán mindkét mérkőzést Telkiben rendezik, a cseh−horvát-meccset 15.15-től, a szlovák−magyart 17.30-tól. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.