UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-07-31 15:19

Meglepnék a nagy esélyest

A keddi szünnapon az oroszok elleni középdöntőre készül a női junior kézilabda-válogatott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon. Hajdu János, a csapat szövetségi edzője természetesen bízik benne, hogy együttese kiharcolja a négy közé jutást.

Bruckner Vince Már pénteken − Hollandia legyőzésével − eldőlt, hogy csoportelsőként jut a középdöntőbe a női junior kézilabda-válogatott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon. Hajdu János csapata az első két összecsapáson aratott siker után mindkét együttes számára tét nélküli mérkőzésen találkozott Svédországgal. A hajrában a skandinávok nyerték a meccset, de a szövetségi edző nem bánkódott különösebben emiatt, mivel vasárnap nem az eredményesség volt az elsődleges szempont.

Hajdu János bízik a válogatott elődöntőbe jutásában Forrás: hir.ma
Hajdu János bízik a válogatott elődöntőbe jutásában Forrás: hir.ma
„Legjobbjaink ezúttal kevesebbet játszottak, részint pihentetni akartuk őket a középdöntőre, részint pedig szerettünk volna lehetőség adni többeknek, hogy formába lendüljenek, hiszen nagyon erős ellenfelek várnak ránk a továbbiakban, mindenkire szükségünk lesz azokon a mérkőzéseken.” A hétfői szünnap ezért jön jól különösen a csapatnak, lehetőség nyílik pihenésre a középdöntő-mérkőzések előtt. A délelőtt edzéssel telt, délután lazítás, wellness és videózás, este pedig társasjáték szerepel a programban. A női válogatott tehát ideális és kényelmes körülmények között készül, amire szükség is lesz, mivel kedden 19 órakor a kontinenstorna talán legnagyobb esélyesével, az orosz válogatottal játszik. Hajdu szerint a játékosoknak a legjobbat kell kihozniuk magukból a győzelemhez. „Kétségkívül muszáj csúcsformában lennünk, ha győzni szeretnénk. Az oroszok erősek, a másik középdöntőbeli riválisunkhoz, a norvégokhoz hasonlóan. Egy mérkőzést meg kell nyernünk a kettőből, hogy elérjük a célt, azaz a négy közé jutást.” A szakvezetőtől megkérdeztük, mire lehet képes az együttes, ha az elődöntőbe jut. Hajdu válaszában elmondta: az orosz, a norvég és a dán válogatott ellen minden csapatnak nehéz a dolga. Utánuk, mellettük következnek a mieink, akik képesek arra, hogy meglepjék akár a legnagyobbakat is. Ugyanakkor egyelőre mindenki a középdöntőre koncentrál, hiszen a legfontosabb, hogy meglegyen az elődöntő, minden más csak az után következik. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.