UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-08-02 21:32

1-0 a végére

Utolsó mérkőzését megnyerte a szlovák csapat ellen U17-es labdarúgó-válogatottunk a Telki-kupán, Szélesi Zoltán együttese Burai Erik góljával aratott szűk győzelmet. A mieink így két döntetlennel és ezzel a sikerrel zárták a viadalt, a horvátok mögött a második helyen.

UP-infoA horvát válogatott nagy lépést tett a labdarúgó Telki-kupa utolsó napján a tornagyőzelem felé, hiszen 4-1-re verte a cseheket. A magyar csapatnak így annyi esélye maradt, hogy hasonlóan nagy különbségű győzelmet arat a szlovákok felett. Szélesi Zoltán tanítványainak fel volt adva a lecke. Az első percek alapján nem tűnt lehetetlen küldetésnek a kiütéses siker, a Honvéd támadója, Cipf Dominik kétszer is ordító helyzetbe került, de nem sikerült betalálnia. Szép lassan átvette az irányítást a szlovák együttes, a Puskás Akadémia Európa-bajnokságot is megjárt hálóőre, Ásványi Balázs két alkalommal is bravúrral védett. Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, mindkét csapat rengeteg hibával játszott.

Két döntetlen után az utolsó meccsen összejött a győzelem U17-es válogatottunknak Fotó: mlsz.hu
Két döntetlen után az utolsó meccsen összejött a győzelem U17-es válogatottunknak Fotó: mlsz.hu
A második játékrész eleje ismét a mieink szája íze szerint alakult, és az 50. percben a vezető gól is megszületett: bal oldali szögletet követően Burai Erik bólintott a vendégek kapujába. A hajrában végképp eldönthette volna Tóth-Gábor Kristóf az összecsapás sorsát, de a csatár az általa kiharcolt büntetőt a kapufára lőtte. A győzelmet azonban nem fenyegette veszély. De több gól nem született a hátrelévő percekben, így a harmadik mérkőzését megnyerte a magyar U17-es válogatott a Telki-kupán. Szélesi Zoltán együttese öt ponttal zárta a viadalt, és csak a rosszabb gólkülönbsége miatt végzett, a horvátok mögött, a második helyen. A bronzérmet a csehek vehették át, míg a szlovákok végeztek a negyedik pozícióban. „Több pozitívuma is volt ennek a mérkőzésnek, hiszen amellett, hogy nagyon jó szlovák csapatot sikerült legyőznünk, a torna végére, úgy érzem, egymásra talált a válogatott és a szakmai stáb, valamint a játékosoknak sikerült levetkőzniük azt a fajta görcsösséget, amely az előző találkozón még jellemezte a játékunkat – mondta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi edző. – Veretlenül zártuk a viadalt, és bár gólkülönbséggel a második helyre szorultunk, az én szememben holtversenyben az első lett a csapat, ehhez ezúton is gratulálok minden játékosnak. Bízom benne, hogy az Eb-selejtezőket megelőző utolsó mérkőzéseinken, a lengyelországi Syrenka-kupán újabb lépést teszünk előre." A torna gólkirálya a cseh Ladislav Krobot lett, négy találattal, míg a legjobb kapusnak Ásványi Balázst választották. Az elismeréseket olimpiai bajnokunk, Dunai Antal adta át. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.