UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-08-03 11:32

Magyar arany és ezüst belga vizekről

Ötödik korosztályos világbajnoki címét szerezte meg a vitorlázó Érdi Mária (19) a Belgiumban megrendezett U21-es világbajnokság női Laser Radial kategóriájában. A férfi standardban Vadnai Jonatán (19) a győztessel azonos pontszámmal ugyan, de végül a dobogó második fokára állhatott fel.

UP-infoA szövetség tájékoztatása szerint a Nieuwpoort vizein megrendezett utánpótlás-világbajnokságon Érdi Mári (mert hogy mindenki így szólítja) olyan nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, hogy az utolsó napon már versenyeznie sem kellett volna az olimpiai hajóosztály világbajnoki címének megszerzéséhez. Az összesen hat futamot nyert Mári ezzel 11-re növelte a korosztályos Eb-ken és vb-ken szerzett érmeinek a számát.

Méltán boldog Érdi Mári ötödik korosztályos világbajnoki győzelme után Forrás: Érdi Mári facebook oldala
Méltán boldog Érdi Mári ötödik korosztályos világbajnoki győzelme után Forrás: Érdi Mári facebook oldala
Vadnai Jonatán második helyezése már sokkal kalandosabb körülmények között született meg. Az utolsó napon hárompontos hátrányból mérhette össze erejét nagy riválisával, a spanyol Joel Perez Rodriguezzel, akinek az előző futamokban rendre könnyebb selejtezőcsoportok jutottak. A mindent eldöntő tizedikben Jonatán bizonyult a mezőny legjobbjának, de spanyol ellenfele éppen becsúszott a negyedik helyre, így pontazonossággal ugyan, de őt hirdették ki világbajnoknak. Vadnai, akinek ez az ezüstérem a 19. volt a nemzetközi, korosztályos éremgyűjteményében, közösségi oldalán osztotta meg érzéseit. Kicsit szomorú amiatt, hogy ilyen szoros küzdelemben kellett alulmaradnia, de nagyon büszke az ezüstjére. Érdi Márival kapcsolatban érdekesség, hogy már Belgiumban készült a világbajnokságra, amikor megtudta, hogy felvették az ELTE pszichológia szakára. Szeptembertől tehát nemcsak a vitorlázásra kell majd koncentrálnia a 19 esztendős vitorlázó hölgynek, hanem az egyetemi tanulmányaira is. További korosztályos hírek VITORLÁZÁSBAN a sportági aloldalunkon.