UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-08-04 00:24

Derekas helytállás

A szezon első mérkőzésén szoros vereséget szenvedett U20-as jégkorong-válogatottunk a világ élvonalába tartozó U18-as amerikai együttestől. Svasznek Bence tanítványai ugyan a második harmadban megfordították a találkozót, az Egyesült Államok csapata amikor kellett, megrázta magát, és 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban.

Leiner SomaA tavalyi szoros eredményt igyekezett megismételni a magyar U20-as válogatott az Egyesült Államok ifjúsági csapata ellen. Akkor 4-1-re nyertek a vendégek, de a mieink tisztességgel helytálltak, hasonlóban bíztunk most is a Tüskecsarnokban. Nem a vágyaink szerint indult az összecsapás, ellenfelünk óriási iramot diktált a korongbedobást követően, átrohant a magyar csapaton. Mindössze 26 másodpercre volt szükségük az amerikaiaknak, hogy megszerezzék a vezetést: Jack Randl lőtt a tehetetlen Nagy Kristóf kapujába (0-1).

A magyar U20-as válogatott felvette a kesztyűt Forrás: MJSZ
A magyar U20-as válogatott felvette a kesztyűt Forrás: MJSZ
A gyors gól a letargia helyett ébresztő jelleggel hatott a fiúkra, fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását. Noha elfogultság lenne azt állítani, hogy a harmad további részében egykapuztunk, de bizony voltak olyan periódusok, amikor megragadtunk a támadóharmadban. Nekünk kedvezett, hogy a frissen összeállt amerikai együttes védekezése még közel sem volt tökéletes, így többször is veszélyeztettünk, kétszer a kapuvasat is eltalálta válogatottunk. Hátul is sikerült rendezni a sorokat, így az első szünetre 0-1-gyel vonulhattunk. A kiegyenlített játék a második etapban is folytatódott, mindkét oldalon akadtak helyzetek. Mégis kellemes villámcsapásként jött a magyar gól, Péter Andor kipattanó után szerzett találatát (1-1) követően másfélezer ember ugrott fel a székéből. Ha tudták volna, mi jön ezután!... Megérezte ugyanis a vérszagot Svasznek Bence együttese, és a kapuja elé szögezte a világ talán legjobb ifjúsági-válogatottját. Amiben bíztunk, bekövetkezett: ha sebességben nem is, fizikailag felvettük a versenyt. Erőfeszítéseink pedig nem maradtak jutalom nélkül: Nagy Ákos lövését követően Szita Donát pofozta be a frissen beállt Ben Krawsról kijövő korongot (2-1), mi vezettünk 36 percnyi játékot követően, és nem érdemtelenül! De gyorsan jött a válasz, ráadásul kettő is...A mérkőzés legjobbjának megválasztott Curtis Hall egyenlített (2-2), majd  parádés egyéni megmozdulásokat követően Philippe Lapointe visszavette a vezetést (2-3). Így a pihenőre ismét egygólos hátránnyal mehettünk. A záró húsz perc nagy reményekkel indult, hiszen nem tűnt lehetetlen küldetésnek az újabb egyenlítés. Erre meg is volt az esély, de az emberelőnyös helyzetünket nem mi, hanem Curtis Hall használta ki, 4-2-re módosítva az eredményt. A lényegi kérdések itt eldőltek, de a magyar csapat küzdött, és közel állt a szépítéshez, az utolsó másodpercekben is szerezhetett volna gólt. De tegyük hozzá, az Egyesült Államok válogatottja sem állt távol az ötödiktől. Együttesünk felvette a versenyt nagyon erős ellenféllel, a mérkőzés egyes periódusaiban pedig fölénőtt a kékmezes amerikai csapatnak. A mutatott játék alapján nem lehetünk csalódottak a 4-2-es vereséggel sem. Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.