UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-04 20:28

Maradt a bronzremény

Nem jutott döntőbe a magyar leányválogatott a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. Hajdu János csapatát a francia válogatott győzte le viszonylag simán, 31-26-ra. A mieink vasárnap a bronzéremért folytatják, a dán−orosz elődöntő vesztese ellen.

Bruckner Vince Szinte hibátlan mérleggel érkezett a junior-leányválogatott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokság franciák elleni elődöntőjére. Hajdu János csapata a középdöntőben imponáló magabiztossággal győzte le az európai elithez tartozó orosz és norvég válogatottat is. A franciák elleni elődöntő előtt jó jelnek számított, hogy egy éve az U18-as vébén leánycsapatunk éppen velük szemben vívta ki az ötödik helyet.

Háfra Noémi hét gólt szerzett a franciák elleni elődöntőn Forrás: keziszovetseg.hu
Háfra Noémi hét gólt szerzett a franciák elleni elődöntőn Forrás: keziszovetseg.hu
A mérkőzés rangjának megfelelően a találkozó eleje szorosan alakult, a 10. percig, 4-4-ig egyenrangú felek csatája folyt. Nem volt ez másképpen a folytatásban sem, igaz, általában a franciák vezettek. A 20. percben azonban a mieink – kihasználva az ellenfél néhány percnyi megingását – egygólos előnyre tettek szert. Ezt követően azonban a gallok pillanatai köveztek, és a roppant fontos lélektani fórt ők szerezték az első félidő végén, a szünetben 15-13 volt a javukra. Az első játékrész negatív befejezése ráütötte bélyegét a másodikra is. A franciák ott folytatták, ahol a tizenöt perces pihenő előtt abbahagyták: sorra lőtték a gólokat, miközben a védekezésük hasonlóan zárt és kemény maradt. Az előnyük egyre nőtt, ezért Hajdu János mindkét időkérését el kellett lőnie a 40. percig. Az utolsó tíz percre hatgólos hátrányban fordultak a mieink, akkor Hajdu a hét a hat elleni taktikához folyamodott, azonban érdemi változást az sem hozott. A találkozó magabiztos francai sikerrel zárult, 31-26-tal jutottak a fináléba. A mieink vasárnap a bronzmeccsen lesznek érdekeltek, a tavalyi Eb-döntő visszavágójának tekinthető dán−orosz találkozó vesztesével mérkőznek a harmadik helyért.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA Elődöntő Magyarország−Franciország 26-31 (13-15) Dvorana Zlatorog, játékvezetők: Freitas, Carvalho (portugál) MAGYARORSZÁG: Binó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi, Fodor 1, Giricz 1, Háfra 7, Hornyák B. 1, Hudák 1, Klujber 6, Kuti 1, Márton 1, Pásztor 1, Román 6, Szabó K., Tóvizi 1. Szövetségi edző: Hajdu János