UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-05 23:13

Bemelegítésnek jó volt

A magyar juniorválogatott 26-2-re győzött a dél-afrikaiak ellen a belgrádi vízilabda-világbajnokság első játéknapján. Horkai György együttese az edzésnek beillő mérkőzéssel melegített az olaszok elleni csatára.

L. G. Megkezdődött a belgrádi junior-világbajnokság, amelynek az első játéknapján  a magyar pólósok a dél-afrikaiak ellen szálltak medencébe. A jó hangulatról a hangosbemondó is gondoskodott, aki hadilábon állt a magyar nevek kiejtésével, a fiúk pedig jót derültek a bemutatásból lett alkalmi keresztelőn. Maga a bemondó is érezhette, hogy ezzel nem érdemes a továbbiakban próbálkozni, a gólok után ugyanis inkább csak a sapkaszámot közölte angolul.

Manhercz Krisztián
Manhercz Krisztián
Azt márpedig huszonhat alkalommal közölhette, ennyit lőttek ugyanis a fiúk az inkább edzésnek, mint mérkőzésnek beillő nyitányon. A találkozó inkább hasonlított úszóversenyre, mint vízilabdameccsre, a mieink sokkal erőteljesebbek, gyorsabbak, és összehasonlíthatatlanul többet tudnak a játékból, mint a becsülettel próbálkozó dél-afrikaiak. Kétszer azért bevették a mieink kapuját, ennyi örömük nekik is lehetett. A magyar csapatból a felnőttvilágbajnoki ezüstérmes Manhercz Krisztián volt leginkább elemében: ha már neki kell vezérnek lennie, elvállata az első két gólunkat, összesen pedig meg sem állt hatig. A találkozó egyik legszebb jelenete Simon Henrik nevéhez fűződött, aki gyönyörű gólt csavart középről. Nagy Ádám is megmutatta, hogy semmi gond nincsen azzal a műtött vállal, és amikor egy perccel a vége előtt Lukács Dorián is a kapuba talált, elmondhattuk, hogy minden mezőnyjátékosunk gólt szerzett. A kapusok is megosztoztak a perceken, az első félidőben Vogel Soma, a másodikban Csiszár Boldizsár védett. A 26-2-es végeredményből és az egész mérkőzésből komolyabb tanulságot nem érdemes levonni, a csapat magabiztosan hozta a kötelezőt, de a világbajnokság istenigazából vasárnap kezdődik Horkai György együttesének, amikor 18 órától az olaszokkal találkozik. Akkor már biztosan nem fordul elő az, ami a nyitányon egymás után kétszer is megtörtént, mégpedig hogy középkezdés után már az első passzt lefüleljük. Kemény meccs lesz, de legalább vissza lehet vágni a tavalyi, meglehetősen furcsa körülmények között elszenvedett vereségért. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD D csoport, 1. forduló Magyarország–Dél-Afrikai Köztársaság 26-2 (4-0, 7-0, 7-2, 8-0) Gólszerzők: Manhercz 6, Vadovics, Csacsovszky, Teleki 3-3, Sélley-Rauscher, Szatmári, Burián, Simon 2-2, Zerinváry, Lukács, Nagy Á. 1-1, ill. van Zyl, Evezard 1-1