UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-08-05 19:32

Melinda aranyat robbantott

Novoszáth Melinda (19) személyében a második magyar úszó léphetett a dobogó legmagasabb fokára. Szombaton, a junior nyílt vízi Európa-bajnokság második napján, a 18-19 évesek korosztályában, a hölgyek 10 kilométeres versenyében született meg az újabb aranyérem. A férfiaknál a legjobb magyar, Reményi Ármin a 11. helyen végzett.

gy. sz. A pénteki éremeső után a legidősebbek versengését is nagy reményekkel várta a magyar csapat Marseille-ben, a junior nyílt vízi Európa-bajnokság, hiszen a női triótól, titokban, dobogós helyezést várt a szakvezetés. Még akkor is, ha ebben a sportágban nagyon nehéz előre kiszámolni az esélyeket.

Novoszáth Melinda a dobogó tetején Marseille-ben Forrás: utanpotlassport.hu
Novoszáth Melinda a dobogó tetején Marseille-ben Forrás: utanpotlassport.hu
– Melinda nagyon taktikus, okos versenyzéssel nyert – értékelte Novoszáth teljesítményét honlapunknak Gellért Gábor szakágvezető. – Végig az élbolyban, a második-harmadik helyen úszott, s kihasználta a vezető pozícióban tempózok mögötti „lábvizet”. Az utolsó három-négyszáz méteren robbantott, és senki nem tudta utolérni. Róla tudni kell, hogy elsősorban medencés úszó, ezért borzasztóan gyors, az utolsó métereken a vetélytársaknak semmi esélyük sem volt vele szemben. Juhász Adél és Szilvási Gréta is szinte végig az első hatban volt: menet közben már több éremben kezdtünk reménykedni. De a végén ritmusváltás jött, amelyet a lányok nem bírtak. Nagy kár , de így is szépen küzdöttek. A fiúknál gyakorlatilag a papírforma jött be azzal, hogy nem kerültünk az első tízbe. Az Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján a csapatversenyekre kerül majd sor. Ha a magyar úszóknak ezekben is sikerül érmeket és értékes helyezéseket nyerniük, válogatottunk akár az összesített pontversenyt is megnyerheti, amelynek két nap után az élén áll a házigazda franciákat megelőzve. A legutóbbi junior Európa-bajnokságon a rendező olaszok mögött az összesítés második helyén végeztek.

Magyar helyezések az Eb második napján 10 kilométer (1998-1999): Novoszáth Melina 1. hely, Juhász Adél 11. hely, Reményi Ármin 11. hely, Szilvási Gréta 12. hely,  Drigán Zoltán 14. hely