UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-06 18:14

Európa negyedik helyén

Az elődöntő után a bronzmeccsen is vereséget szenvedett a leány-juniorválogatott a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. Hajdu János csapata Dánia korosztályos együttese ellen szenvedett 28-26-os vereséget, s ezzel a negyedik helyen zárta a kontinensviadalt.

B. V. Kissé csalódottan, de a bronzéremben reménykedve lépett pályára vasárnap a leány-juniorválogatott a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. Hajdu János csapatára a dánok korosztályos együttese várt (amellyel a kontinensviadal előtt döntetlent játszott a balatonboglári Négy Nemzet-tornán), miután pénteken viszonylag sima vereséget szenvedett az elődöntőben a franciák ellen.

Klujber Katrin az egész Eb-n remek formát mutatott, a dánok ellen négy gólig jutott Forrás: EHF
Klujber Katrin az egész Eb-n remek formát mutatott, a dánok ellen négy gólig jutott Forrás: EHF
A mérkőzést kifejezetten biztatóan kezdték a mieink, mivel az elején 5-2-re elhúztak, és az első tíz perc végeztével is kétgólos magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Ezt követően folyamatosan javultak a dánok, és fokozatosan átvették a kezdeményezést. A szünetben végül csak eggyel vezetett az ellenfél, 14-13 volt a félidei állás. A fordulás után került csak igazán nehéz helyzetbe a leányválogatott: a skandinávok a második félidőben remek rajtot produkáltak, a 40. percben már öt góllal vezettek (21-16), a különbséget pedig sokáig állandósítani tudták, úgy tűnt, nincs visszaút a mérkőzésbe. Az utolsó tíz percben aztán kezdett felkapaszkodni a Hajdu-csapat, de csak megközelíteni tudta a dánokat, a fordításra nem volt esélye. A bronzérmet tehát a dánok szerezték meg 28-26-os győzelmükkel, a magyar csapat legjobbja pedig ezen a találkozón is a kilenc találatot jegyző Háfra Noémi volt. Az utolsó két játéknap nem úgy sikerült a junioroknak, ahogyan azt tervezték, a csoportmeccsek és a középdöntő miatt azonban feltétlenül dicsérhető a csapat. Amellett az eredeti célkitűzést is teljesítette azzal, hogy a legjobb négy közé jutott.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA A 3. helyért Magyarország−Dánia 26-28 (13-14) Dvorana Zlatorog, játékvezetők: Ilieva, Karbeska (macedón) MAGYARORSZÁG: Binó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 2, Fodor 2, Giricz 1, Háfra 9, Hornyák B. 2, Hudák, Klujber 4, Kuti, Márton 1, Pásztor 2, Román 1, Szabó K. 2, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János