UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2017-08-06 22:14

Jeles bizonyítvány

Véget ért a kétnapos U23-as triatlon Európa-bajnokság a Velencei-tónál. Ugyan a szombati három magyar éremhez nem sikerült újabbat hozzátennie az ötödik helyen végzett mix váltónknak, az egyéni eredményekért és a hazai rendezésért jeles került a sportág bizonyítványába.

Leiner SomaRemekeltek a magyar versenyzők az U23-as triatlon Európa-bajnokság első napján a Velencei-tó partján. Az egyéni versenyben Bicsák Bence aranyérmet nyert, Dévay Márk harmadik lett, a női mezőnyben Bragmayer Zsanett ezüstöt szerzett. A vasárnap a mix váltókról szólt, a hazai csapatot a két-két legjobb egyéni teljesítményt nyújtott triatlonista alkotta, a dobogóra is felállt versenyzők mellett az újonc Sebők Klaudia volt a negyedik ember. A nap történéseiről ezúttal is Lehmann Tibor, a szövetség szakmai bizottságának elnöke számolt be honlapunknak.

A tegnapi dobogós helyezéseket követően a magyar mix váltó ötödik lett Fotó: Hajdú Lili
A tegnapi dobogós helyezéseket követően a magyar mix váltó ötödik lett Fotó: Hajdú Lili
A jó kezdésről Bragmayer Zsanett gondoskodott, aki a szombaton aranyérmes angol riválisával egyszerre szállt ki a vízből, jelentős előnyt halmozva fel a többiekhez képest. A remek teljesítményét a szárazföldön is folytatta, másodikként váltott. Következett Dévay Márk, aki igazi úszóspecialista, így joggal várhattuk tőle, hogy továbbra is harcban marad az első helyért. Így is történt, felúszott angol ellenfelére, a kerékpározást együtt kezdték. Akkor azonban az történt, amire vélhetően senki nem számított: a versenyzőnk kicsúszott, defektet kapott, kereket kellett cserélnie. A szigetországiak így behozhatatlan előnyre tettek szert, de a nagyobb baj az volt, hogy a mieink visszacsúsztak az ötödik helyre. Ugyan Sebők Klaudia és Bicsák Bence is jól teljesített, egy hiba elég volt ahhoz, hogy a nap végén ne állhasson dobogóra a csapatunk. Végül a váltó maradt az ötödik helyen, az angolok mögött az oroszok és az olaszok nyertek érmet, míg közvetlenül előttünk a spanyol négyes végzett. Ugyan Lehmann Tibor szerint akadtak szervezési nehézségek, az időjárás sem kedvezett, összességében remek Európa-bajnoki házigazdának bizonyult Velence és Magyarország. A szövetség joggal bízik abban, hogy rendezőként ez csupán a belépő volt valamelyik következő nagy esemény, akár világverseny lebonyolításához. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.