UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-06 10:28

Öt város, tíz sportcsarnok

Az idén huszonegyedik alkalommal rendezik meg Veszprémben és négy közeli városban, összesen tíz sportcsarnokban a hagyományos Cell-Cup kézilabda-fesztivált. Az eseményre huszonhárom ország 147 csapata adta le a nevezését.

UP-info Huszonegyedik alakalommal rendezik meg Veszprémben és három további településen a Cell-Cup nemzetközi kézilabda-fesztivált. Süle Nándor főszervező elmondta: az idén 23 ország 147 csapattal vesz részt az augusztus 6-12. között sorra kerülő tornán, öt korosztályban és tíz kategóriában. Érkeznek csapatok egyebek között Kínából, Hongkongból, Tajvanról, a Feröer-szigetekről, Kuvaitból, Mexikóból, Máltáról. A Cell-Cup rendezvényein az elmúlt húsz évben 53 ország 1993 csapatában több mint 36 ezer játékos szerepelt. A tornát 1997-ben Celldömölkön rendezték meg először (onnan a neve is), négy korosztályban, hét ország 42 csapatával. A növekvő létszámnak köszönhetően előbb Pápára, majd 2005-ben Veszprémbe költöztették a rendezvényt.

Az idén is Veszprém ad otthon az ország legnagyobb kézilabda-fesztiváljának
Az idén is Veszprém ad otthon az ország legnagyobb kézilabda-fesztiváljának
Az idei viadalon a felnőtt kategóriák mellett nemenként négy utánpótlás-korosztály is verseng, az U12-esektől egészen az ifjúságiakig. A csapatok vasárnap érkeznek, az első meccseket hétfőn rendezik, akkor tartják a nyitógálát is Veszprémben. A küzdelmek egészen szombatig tartanak, a döntőt 19 órakor rendezik. Az összecsapásokat Veszprémben, Alsóörsön, Balatonfüreden és Várpalotán rendezik, tíz sportcsarnokban. A megnyitót és a döntőt is a Veszprém Arénában tartják. A mérkőzéseket 40 játékvezetői páros dirigálja, 15 külföldi és 25 hazai bírót hívtak meg. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.