UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-07 17:05

Erődemonstráció

A dél-afrikaiak után az olaszokat is simán legyőzte a férfi juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. A szövetségi kapitány, Horkai György elégedetten értékelte honlapunknak az eddig teljesítményt, amely minden bizonnyal csoportelsőséget jelent a mieinknek.

Bruckner Vince Remekül startolt a férfi juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György csapata az első meccsen könnyed győzelmet aratott a dél-afrikaiak ellen, majd a csoport rangadóján magabiztosan, remek játékkal verte 7-2-re a nagy rivális olaszokat. A kapitány a szünnapon elégedetten értékelte honlapunknak az eddig látottakat. „Egyértelműen pozitív az eddigi szereplésünk, a papírforma alapján innentől kezdve egyenes az utunk a csoportelsőség felé, mivel Kanadánál és Egyiptomnál is erősebbek vagyunk. A következő, igazán fontos mérkőzésünket a négy közé jutásért vívjuk, amelyen természetesen bármelyik csapat nehéz ellenfél lesz, de jobb, mint ha csoportmásodikként a hazai pályán szereplő szerbekkel meccselnénk az elődöntőbe kerülésért.” Persze a csoportelsőségen kívül más tétje is volt az olaszok elleni összecsapásnak, mivel tavaly az Európa-bajnokságon finoman fogalmazva is érdekes körülmények között vesztettek velük szemben a mieink.

Manhercz Kriszitán az olaszok ellen is a csapat vezére volt Forrás: wc2017.srbwp.rs
Manhercz Kriszitán az olaszok ellen is a csapat vezére volt Forrás: wc2017.srbwp.rs
„A múlt évi találkozó nélkül is mindig presztízsmeccsnek számít a magyar−olasz pólócsata, de tekintettel a tavalyi mérkőzésre, ezúttal ez különösen igaz volt. Természetesen beszéltünk erről a meccs előtt a fiúkkal, akik nagyon akartak bizonyítani, és ezúttal ez sikerült is. Igazi erődemonstrációt tartottunk, ugyanakkor a negyeddöntő lesz a legfontosabb, mivel ha ott kikapunk, nem sokat ér a keddi siker.” Emellett a kapitány több játékost is kiemelt, akiknek a teljesítményére szükség volt a 7-2-es sikerhez, hozzátéve, hogy a védekezést csapatként remekül oldották meg a játékosok. „A védekezésünk kiválóan működött, nagyon jól blokkoltunk, Vogel Soma pedig fantasztikusan, nyolcvan százalék fölött védett, ennek pedig meg is látszott az eredménye. Manhercz Krisztiánt senkinek sem kell bemutatni, tisztában vagyok a képességeivel, igazi vezéregyénisége a csapatnak, mellette viszont kiemelném Simon Henriket is, aki soha nem játszott még ilyen jól a válogatottban. Góljain kívül fontos kiállításokat és ötméterest harcolt ki. Talán lőhettünk volna több gólt, de fontos hozzátenni, hogy az olaszok kapusa is remekelt.” A körülményekkel is nagyrészt elégedett a válogatott, a víz hőmérsékletét leszámítva, amely 3o foknál is melegebb, s ez közel sem számít ideálisnak. Ugyanakkor, ahogyan a kapitány is mondta, mindenkinek ugyanúgy meg kell küzdenie a nehézséggel, ezért ez nem lehet kifogás. A juniorválogatott legközelebb kedden 10.20-kor száll vízbe Egyiptom ellen.

U20-AS FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD D csoport: MAGYARORSZÁG, Olaszország, Egyiptom, Kanada, Dél-Afrika A magyarok csoportmérkőzései: augusztus 5., 21.00: Magyarország–Dél-Afrikai Köztársaság 26-2 augusztus 6., 18.00: Magyarország–Olaszország 7-2 augusztus 8., 10.20: Magyarország–Egyiptom augusztus 9., 19.20: Magyarország–Kanada

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.