UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-07 18:58

Reális negyedik hely

Az eredeti célkitűzését teljesítette a junior leányválogatott a Szlovéniában megrendezett U19-es kézilabda Európa-bajnokságon azzal, hogy négy közé jutott. Hajdu János együttese végül a negyedik helyen végzett, a szakvezető pedig elégedett csapatával, mert jól játszott, és csak nagyon erős válogatottak előzték meg.

Bruckner Vince Az eredeti célkitűzést teljesítve az elődöntőbe jutott, s végül a negyedik helyen végzett a junior leányválogatott a Szlovéniában megrendezett U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. A csapat a középdöntőig hibátlanul menetelt, a négy között azonban kikapott a későbbi győztes franciáktól. A válogatott szövetségi edzője, Hajdu János elégedetten értékelte honlapunknak együttese teljesítményét. „Összességében teljesen pozitívan látom az Európa-bajnokságot, három erős csapat végzett előttünk, az oroszokat ráadásul meg is vertük a középdöntőben. Talán még a dánokat a bronzmeccsen elkaphattuk volna, de többet hibáztunk, mint az ellenfél, így vereség lett a vége. A lányok természetesen most szomorúak, szerettek volna érmet nyerni, de azt kell mondjam, jelenleg a negyedik hely a realitás.” A kapitány a franciák elleni elődöntőről is beszélt: elmondása szerint fizikumban és dinamikában kerekedtek a mieink fölé, néha már egy-egy férfimérkőzés tempóját és keménységét idézte az ellenfél játéka. A szakvezető szerint ez ellen a mieink nem találták az ellenszert.

A negyedik helyen végző junior leánycsapat majdnem elkapta a dánokat Forrás: keziszovetseg.hu
A negyedik helyen végző junior leánycsapat majdnem elkapta a dánokat Forrás: keziszovetseg.hu
Hajdu emellett beszélt a torna legjobbjairól, akiket akár arra is esélyesnek tart szlovéniai teljesítményük alapján, hogy a felnőttválogatottban is bemutatkozhassanak. „Háfra Noémi szinte az egész Európa-bajnokságon remekül játszott, fontos gólokat szerzett, érződött a játékán, hogy az MTK-ban folyamatosan lehetőséget kapott az élvonalban. Klujber Katrint pedig már a felnőttek kapitánya is figyeli, most pedig bekerült a torna álomcsapatába, ugyanakkor higgadtabban és pontosabban kell majd játszania. Valamint mindhárom kapusunk (Binó Boglárka, Hlogyik Petra, Suba Sára) egy-egy meccsen nyerőember volt, kiegyensúlyozottság terén kell még javulniuk.” A sikeresnek mondható Európa-bajnokság után jövőre Budapesten bonyolítják le a korosztályos világbajnokságot, a hazai rendezésű viadalt pedig nagyon várja a csapat. „Úgy gondolom, kiváló alapot jelent az Európa-bajnokság a jövő évi vébére. Az egy esztendővel ezelőtti eredményünkhöz képest előreléptünk. Ezt tervezzük egy év múlva Budapesten is, ahol mindenképpen újra elődöntőt játszanánk.”

A magyar leány-juniorválogatott kerete Kapusok: BÍNÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK), SUBA Sára (Váci KSE) Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC), KLUJBER Katrin (DKKA) Jobbátlövők: KUTI Bettina (NEKA) Irányítók: SZABÓ Kitti (NEKA), ROMÁN Dorina (NEKA) Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC), PÁSZTOR Noémi (NEKA), GIRICZ Laura (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO) Balátlövők: HÁFRA Noémi (MTK), HORNYÁK Bernadett (DKKA) Balszélsők: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (MTK)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.