UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-08-08 11:00

Az Andok lábánál

Tizenhat magyar cselgáncsozó vesz részt a szerdán kezdődő ifjúsági világbajnokságon, amelynek Chile fővárosa ad otthont. A fiataloknak ez lesz a harmadik világversenye a nyáron, de a szakvezetők bíznak a jó szereplésben.

L. G. Szerdán kezdődik az ifjúsági korú cselgáncsozók utolsó nagy nyári erőpróbája, az ifjúsági világbajnokság. Az egyaránt rendkívül sikeres Európa-bajnokság és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) után már a harmadik világversenyen szerepel a tizenhat magyar résztvevő.

Gyõr, 2017. július 28. Sipõcz Richárd, a cselgáncstorna 90 kilogrammos súlycsoportjának gyõztese örül a döntõben a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a gyõri Olimpiai Sportparkban 2017. július 28-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Gyõr, 2017. július 28. Sipõcz Richárd, a cselgáncstorna 90 kilogrammos súlycsoportjának gyõztese örül a döntõben a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) a gyõri Olimpiai Sportparkban 2017. július 28-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
A világbajnokságnak Santiago de Chile ad otthont, a válogatott tagjai pedig már vasárnap elutaztak Dél-Amerikába, hogy szervezetük hozzászokjon a hatórás időeltolódáshoz. A judoinfo.hu beszámolója szerint az EYOF után a vb-keret Győrött maradt, csak a csapat ünnepélyes fogadtatására utazott néhány órára Budapestre, majd visszatért a kisalföldi „fővárosba”, ahol megkezdődött az edzőtábor, így a fiatalok lényegében nem pihentek a két világverseny között. A korcsoport legrangosabb, kétévente megrendezett viadalára hatvannyolc ország 441 dzúdósa nevezett, de a magyar sportolóknak az ellenfelek mellett a sorozatterheléssel is meg kell küzdeniük. Mint Bíró Norbert keretedző elmondta, nem is szeretne jóslatokba bocsátkozni, hiszen három világversenyen egymás után nem könnyű helytállni. Annyit azért hozzátett a szakvezető, hogy aki az első két megméretésen jól szerepelt, attól várható a jó szereplés. Még úgy is, hogy erősebb a mezőny, mint eddig bármikor.

A magyar csapat Fiúk: Feczkó Csanád (50 kg, Miskolci VSC-MVSI), Naji Dávid (55 kg, Kaposvári JK), Vida András (55 kg, Győri AC), Szeredás Botond (60 kg, Nippon Sport JC), Nerpel Gergely (73 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Tóth Benedek (81 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Tóth Csaba (90 kg, Pénzügyőr SE), Sipőcz Richárd (+90 kg, Győri AC) Lányok: Kardos Tímea (44 kg, Győri AC), Klein Dorina (44 kg, Ceglédi VSE), Varga Brigitta (48 kg, KSI SE), Özbas Szofi (52 kg, Ceglédi VSE), Kármán Andrea (52 kg, UTE), Maróti Alexandra (57 kg, UTE), Nyíri Nikolett (57 kg, TOTO Sport SE), Faragó Petra (+70 kg, Miskolci VSC-MVSI)

A 2009-ben életre hívott ifjúsági világbajnokságon eddig egy arany- és három ezüstérmet nyertek a magyar versenyzők. Gercsák Szabina 2013-ban Miamiban bizonyult a legjobbnak, míg Tóth Krisztián 2009-ben Budapesten, Mihalovits Kincső 2013-ban ugyancsak Miamiban, Tóth Fanni pedig 2015-ben Szarajevóban állhatott fel a dobogó második fokára. Remélhetőleg az idén többen is követik őket. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

A PROGRAM Szerda Fiú 50 (Feczkó Csanád) és 55 kg (Naji Dávid, Vida András) Leány 40 és 44 kg (Kardos Tímea, Klein Dorina) Csütörtök Fiú 60 (Szeredás Botond) és 66 kg Leány 48 (Varga Brigitta) és 52 kg (Özbas Szofi, Kármán Andrea) Péntek Fiú 73 (Nerpel Gergely) és 81 kg (Tóth Benedek) Leány 57 (Maróti Alexandra, Nyíri Nikolett) és 63 kg Szombat Fiú 90 (Tóth Csaba) és +90 kg (Sipőcz Richárd) Leány 70 és +70 kg (Faragó Petra) Vasárnap Vegyes csapatverseny