UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-08 11:32

Siker után, siker előtt?

Éppen csak a nyakába akasztották az aranyérmet Pál Tamarának, a Győri Audi ETO KC 16 éves kézilabdázójának az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, s az EYOF legeredményesebb játékosa már egy hét elteltével Szlovákiába utazik – azért, hogy csütörtöktől az U17-es Európa-bajnokságon is bizonyíthasson.

Molnár Gergely – Hamarosan indultok Nagymihályra, készülve az újabb erőpróbára. Volt időd egyáltalán feldolgozni a győri diadalt? Hogyan tekintesz vissza az EYOF-ra? – Még mindig felfoghatatlan számomra ez a győzelem, természetesen nagyon boldog vagyok. Több mint két évig csak az EYOF járt az eszünkben, rengeteget dolgoztunk ezért a sikerért. Gyakorlatilag úgy alakult minden, ahogyan elképzeltük, leszámítva azt az egyetlen vereséget a román válogatott ellen, de ezt követően persze küzdöttünk tovább, és a megannyi befektetett energia meghozta gyümölcsét. A döntőben pedig már mi voltunk jobbak.

Pál Tamara a győri EYOF-siker után Forrás: gyor2017.hu
Pál Tamara a győri EYOF-siker után Forrás: gyor2017.hu
– Nagy verseny nagy verseny hátán. Hogyan bírod ezt a tempót? – Úgy érzem, jól tudom kezelni a helyzetet. Több pihenőt is kaptunk az EYOF után, mint amire számítottam, így készen állok az előttem álló megméretésre. Biztosan mondhatom, hogy újult erővel fogunk pályára lépni az U17-es Európa-bajnokságon. – Mi a véleményed az ellenfelekről, mire számítasz? – Az jó előjel lenne, ha az EYOF-hoz hasonló kerettel érkeznének a válogatottak, de tulajdonképpen, amíg jól játszunk, és hozzuk a kívánt teljesítményt, úgy vélem, nem érhetnek bennünket kellemetlen meglepetések. – Mivel lennél elégedett az Eb-n? – Mindenképpen ott szeretnénk lenni a legjobb négy között. Bizakodó vagyok, de nem lesz egyszerű, főleg az EYOF kimerítő sorozata után. – És egyénileg mit vársz magadtól? – Természetesen minél nagyobb segítségére akarok lenni a csapatnak. Nekem az a legfontosabb, hogy mindig a maximumot adjam a mérkőzések során.

Pál Tamara és társai először csütörtökön lépnek pályára, az ellenfél Montenegró lesz a szlovákiai Nagymihály városában rendezendő U17-es Európa-bajnokság B csoportjában. A magyar válogatott következő két riválisa Dánia és Horvátország.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.