UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-09 14:57

Az utolsó torna

Az U16-os fiú kosárlabda-válogatott is megkezdi szereplését a korosztályos Európa-bajnokságon. Váradi Attila együttese csütörtöktől tíz napon át Szófiában játszik a B divíziós kontinensviadalon.

L. G. Csütörtökön elrajtol az utolsó, magyar érdekeltségű korosztályos kosárlabda Európa-bajnokság is. A sort az U16-os fiúválogatott zárja, amely tíz napon át Szófiában szerepel a B divíziós kontinensviadalon. A csapat szerencsésen megérkezett Bulgáriába, és az edzések mellett városnézés is szerepelt a programban.

U16-os fiúválogatott
U16-os fiúválogatott
Váradi Attila együttesének rövid időn belül ez lesz a második tornája, hiszen az U16-os lányokhoz hasonlóan részt vett a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ahol a hatodik helyet szerezte meg, többek között az A divíziós olaszokat is legyőzve. A fiúknak valamivel több pihenő jutott, mint a lányoknak: teljes tizenegy nap telt el a megméretések között. Az együttes addig sem tétlenkedett, a szakmai stáb két felkészülési mérkőzést is beiktatott a programba. Az ukránok ellen előbb 72-61-re nyert, majd 64-57-re kikapott a magyar válogatott. Váradi Attila szövetségi edző annyit jegyzett meg, hogy csapata még messze volt az EYOF-on mutatott formájától, de remélhetőleg az Eb-n már újra a szebbik arcát mutatja. Az esélyekről nehéz beszélni, hiszen belépő korosztályról van szó, a legfontosabb, hogy a fiúk minden találkozón kihozzák magukból a maximumot. A magyar válogatott Szófiában a C csoportban kapott helyet az írek, a csehek, a bosnyákok, a norvégek és a szlovákok társaságában. A hatos első két helyezettje jut a nyolc közé, a harmadik és negyedik a 9-16. helyért folytathatja, míg az ötödik és hatodik helyen záró gárdának marad a játék a 17-24. pozícióért. A csapatok három mérkőzést követően, vasárnap pihennek, a csoportkör zárása után, szerdán ismét szünnap következik, a helyosztókat pedig már megszakítás nélkül játsszák le, csütörtökön 12.45-től egészen jövő szombat 19.30-ig.

A magyar válogatott csoportmérkőzései Csütörtök, 17.15: Magyarország–Írország Péntek, 17.15: Magyarország–Norvégia Szombat, 19.30: Magyarország–Csehország Hétfő, 17.15: Magyarország–Szlovákia Kedd, 19.30: Magyarország–Bosznia-Hercegovina