UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-09 18:18

Bravúrral az elődöntőben

Az U16-os leányválogatott elképesztő bravúrt bemutatva legyőzte az oroszokat a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében, azzal a hét végén éremért játszhat. A magyar csapat hatalmas hajrával döntötte el a mérkőzést.

L. G. A Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében az oroszokkal találkozott az U16-os leányválogatott, Mészárosné Kovács Andrea együttesére pedig talán az addigi legnehezebb feladata várt.

U16 Wentzel Nóra
U16 Wentzel Nóra
A magyar válogatott az első pillanattól kellő összpontosítással és elhatározottsággal vetette magát a küzdelembe, és minden téren felvette a versenyt az oroszokkal. Az ellenfélnek nem ízlett a letámadás, de időkérés után sajnos rendezték soraikat. Jelizaveta Andrejeva és Wentzel Nóra párbaja ugyan 8-8-cal ért véget az első negyedben, de összességében a magyar csapat egy ponttal többet dobott. A nagy iram és a hatalmas küzdelem a második szakaszban valamelyest visszaütött, mindkét csapat jóval több hibával kosarazott a folytatásban. A negyed közepén az addig ponterősen játszó Anasztaszija Bobrik belesérült a Mányoky Réka elleni faultba, kezdőjátékosát veszítette el az orosz csapat. Az ellenfél erejét és hihetetlen merítési lehetőségét mutatja, hogy ez sem törte meg, a nagyszünetben ráadásul éppen a rivális vezetett egyetlen ponttal. Térfélcsere után a védekezés került előtérbe mindkét oldalon, az oroszok az első nyolc percben például egyetlen pontot sem szereztek a mezőnyből. Persze ők sem engedték könnyen helyzetbe kerülni a mieinket, de így is sikerült az addigi legnagyobb, hatpontos különbséget kiharcolni.  Az oroszok aztán beemeltek két triplát, így megint egál volt az állás, sőt mi több, a negyed végére megint ők vezettek egy ponttal. A záró tíz percet a magyar válogatott kezdte jobban, az öt perc alatt felépített, ötpontos előny azonban még nem volt garancia semmire. Az oroszok a 37. percben vissza is vették a vezetést, de ekkor jött az EYOF-on is látott, ellenállhatatlan magyar hajrá. Válogatottunk 9-0-s rohamot vágott ki, az ellenfélnek 51 másodperc alatt kellett volna eltüntetnie a nyolcpontos hátrányt. Ezt senki ellen nem lehet megtenni, nemhogy ez ellen a magyar csapat ellen. Válogatottunk hihetetlen bravúrt bemutatva 62-56-ra győzött az oroszok ellen, azzal négy közé jutott az A divíziós Európa-bajnokságon! Lassan elfogynak a jelzők a lányok játéka láttán, nem véletlenül szállt be a teljes szakmai stáb a meccs utáni örömtáncba. Csapatunkra csütörtökön szünnap vár – lesz is mit kipihenni –, majd pénteken 20.45-től a német–lett összecsapás győztesével játszik a döntőbe jutásért. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U16-OS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, BOURGES Negyeddöntő Magyarország–Oroszország 62-56 (20-19, 10-12, 11-11, 21-14) Magyarország: Angyal 2, Mányoky 5, Wentzel 19/3, Varga 7, Budácsik. Cs.: Vári, Tóth F. 8, Madár 2, Dombai 17/3, Vincze 2. Szövetségi edző: Mészárosné Kovács Andrea