UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-09 22:02

Csoportgyőzelem

A magyar juniorválogatott könnyedén nyert a kanadaiak ellen a belgrádi világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén, így hibátlan teljesítménnyel, az első helyen lépett a nyolc közé.

L. G. A magyar juniorválogatottra újabb köztelező győzelem várt a belgrádi korosztályos világbajnokság hatodik napján. Horkai György együttese az utolsó csoportmérkőzésén a kanadaiak ellen szállt medencébe.

manhercz kanada
manhercz kanada
Válogatottunk könnyedén hozta is a mérkőzést, melyet már az első félidőben eldöntött. Ekkor 10-0-s magyar vezetést mutatott az eredményjelző, csapatunk tehát két negyeden át lenullázta az ellenfelét. A második félidőben a nagy különbség miatt védekezésben már nem volt maximális a koncentráció, de a támadójáték ekkor sem dadogott. A kanadaiak annak örülhettek, hogy a harmadik negyedet lehozták döntetlenre, mi pedig a 17-6-os győzelemnek és az azzal járó csoportelsőségnek. Válogatottunk a csoportgyőzelemnek köszönhetően legközelebb a negyeddöntőben játszik. Horkai György együttese a Montenegró–Ausztrália nyolcaddöntő győztesével találkozik, és óriási meglepetésnek kellene ahhoz bekövetkeznie, hogy ne a montenegróiak következzenek. Érdekesség, hogy a várható ellenfél csak amiatt szerepelhet egyáltalán a világbajnokságon, hogy a brazilok lemondták a részvételt. Az esélyes a magyar csapat lesz, de a papírformát azért érvényesíteni is kell. Aztán az elődöntőben – ha minden jól megy – jöhetnek a horvátok… További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U20-AS FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD D csoport, 5. forduló Magyarország–Kanada 17-6 (5-0, 5-0, 3-3, 4-3) Gólszerzők: Szatmári, Manhercz 3-3, Nagy Á., Csacsovszky, Burián, Teleki 2-2, Zerinváry, Vadovics, Sélley-Rauscher 1-1, ill. Poliseno 2, Lemay-Lavoie, Blanchard, Cote, Dsouza 1-1