UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-09 20:02

Simán a nyolcban

Az U18-as leányválogatott hullámzó kezdés után könnyedén nyert a horvátok ellen a Sopronban zajló A divíziós Európa-bajnokságon, így nyolc közé jutott, ahol a belga–litván mérkőzés győztesével küzd meg az elődöntőért.

L. G. Az U18-as leányválogatott a keddi szünnapot követően a nyolcaddöntőben folytatta szereplését a Sopronban zajló A divíziós Európa-bajnokságon. Mivel Balogh Judit együttese magabiztos játékkal megnyerte csoportját, így a nyeretlen horvátokkal vívta a keresztjátékot.

U18 Lelik Réka
U18 Lelik Réka
Hullámzó játékkal indult a mérkőzés, a horvátok 5-0-s kezdésére 6-0-s magyar felelet érkezett, mire ismét a horvátok jöttek 5-0-val. Az első negyedet az ellenfél nyerte hat ponttal, de mielőtt komolyan elgondolkodtunk volna azon, hogy itt még akár a vártnál szorosabb mérkőzés is következhet, válogatottunk rendezte sorait. A 21-4-re megnyert második szakasz után már egyértelműen látszott, melyik is a jobb csapat, és a hatpontos hátrány tizenegy pontos előnyre fordult a nagyszünetre. A különbség térfélcsere után fokozatosan nőtt, és a harmadik negyed végére elérte a húsz pontot is. Balogh Judit ezúttal is végig forgatta a csapatát, 24 percnél többet senki sem töltött a pályán. A záró negyedre egyáltalán nem maradt izgalom, de válogatottunk a biztonság kedvéért az is behúzta, és összességében magabiztosan, 26 ponttal, 67-41-re győzött. A magyar csapat így bejutott a nyolc közé, és csütörtökön 18 órától a belga–litván mérkőzés győztesével küzd meg az elődöntőért. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U18-AS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOPRON Nyolcaddöntő Magyarország–Horvátország 67-41 (8-14, 21-4, 20-12, 18-11) Magyarország: Lelik 12/9, Pusztai 6, Gereben 9, Mérész 3, Juhász 12. Cs.: Kovács K. 4, Boros 4, Kányási 2, Karagits, Varga K. 4, Dúl 2, Czukor 9. Szövetségi edző: Balogh Judit