UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-08-10 21:14

Dacolva a hőséggel

Minden magyar induló bejutott a hölgyek szombati döntőjébe Székesfehérváron, a junior öttusa-világbajnokságon. A versenyzőknek leginkább a nagy hőséggel gyűlt meg a bajuk, így akinek sikerült a kvalifikáció, az már a pontoktól függetlenül elégedett lehetett csütörtöki teljesítményével.

gy.A női váltó keddi, aranyérmes kezdése után csütörtökön ismét a hölgyeké volt a főszerep Székesfehérváron. A szombati egyéni döntő selejtezőit rendezték, ahol gyakorlatilag csak a kvalifikáció elérése számított, különösen ebben a nagy melegben. Még maguk a szakvezetők is arra figyeltek csupán, versenyzőik nehogy rosszul legyenek, vagy idejekorán túlságosan kifussák magukat a mindent eldöntő finálé előtt. A négy magyar öttusázónő közül Strobl Anna (19) szerepelt a legjobban 10. helyével, őt követte Simon Sarolta (19) a 13., Boros Alexandra (19) a 16. és Barta Luca (17) a 19. helyezésével. Kállai Ákos női szövetségi kapitányt azonban valóban a számszerű eredmények érdekelték a legkevésbé, amikor honlapunknak értékelte versenyzői aznapi teljesítményét:

Strobl Anita bírta a  meleget Forrás: feol.hu
Strobl Anita bírta a meleget Forrás: feol.hu
„Szombaton mindenki nulláról indul, a teljes válogatott ott van a döntőben, ez volt a célunk a mai napon. Igazából csak azért aggódtam, hogy minden rendben legyen velük. A futásnál volt jelentősége ennek a nagy kánikulának, de úgy láttam, nem futották ki magukat teljesen. Boros Alexandra volt csak nagyon lassú, nem bírta a meleget. A többiek szerencsére megoldották ezt a feladatot is. Igazából örülök neki, hogy ma csak selejtezők voltak, mert a lányok kicsit izgultak a hazai pálya miatt. Görcsösen akartak, de ez is jobb lesz szerintem holnapután. A vívás elég közepesre sikerült, ami azért volt baj, mert ha ott jobban megy nekik, a kombináltban már nem számított volna a futás. Láttam apróbb hibákat, azokat még megpróbáljuk kijavítani a hátralévő időben.” A magyar négyesfogat pénteken éppen csak átmozgatja magát, a hangsúly sokkal inkább a feltöltődésen lesz a szombati döntő előtt. A fináléban azonban már minden egyes pont számítani fog.

JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SZÉKESFEHÉRVÁR Női egyéni selejtező A magyarok helyezése: 10. Strobl Anita 959, 13. Simon Sarolta 954, 16. Boros Alexandra 943, 19. Barta Luca 923

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.