UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-12 21:51

Harmadszorra nem ment

Az U16-os fiúválogatott elszenvedte első vereségét a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Váradi Attila együttese a nagyszünetben még vezetett a csehek ellen, de a térfélcsere utáni rövidzárlat megpecsételte a sorsát.

L. G. A két mérkőzés után veretlen U16-os fiúválogatott a szintén két sikert elkönyvelő csehekkel találkozott a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság harmadik napján. A vasárnapi pihenő előtt tehát rangadó várt Váradi Attila együttesére.

U16 Dokmanovic Filipovity
U16 Dokmanovic Filipovity
Kosárváltás után a magyar csapat ragadta magához a kezdeményezést, és jó védekezésének köszönhetően már nyolcpercnyi játék után kilencpontos előnyt harcolt ki (15-6), amelyből hét megmaradt az első negyed végére is. A második szakaszt a csehek kezdték jobban, és négy perc alatt egyetlen pontra zárkóztak fel (17-16). Válogatottunk átmenetileg visszaverte az ellenfél rohamát, de nem sokkal később már a csehek vezettek (18. perc: 23-24). A nagyszünet előtt aztán ismét összeállt a kissé megakadó magyar támadójáték, így csapatunk négypontos vezetésével vonultak pihenőre a felek. Térfélcsere után fejben az öltözőben maradt a válogatottunk, a harmadik negyed első öt percét 14-1-re nyerték a csehek. A négypontos előnyből így villámgyorsan kilencpontos hátrány lett. Aztán magához tért a csapatunk, a 6-0-s futás végén érkezett a menetrendszerű cseh időkérés. Az elhangzottak valamelyest használtak, a záró negyed hatpontos cseh vezetésről indult. Aztán az utolsó szakaszban a különbség pillanatok alatt tízpontosra hízott (42-52), és bár válogatottunk nagyot küzdött, de onnan már nem volt visszaút. A csehek a végére ráadásul visszaállították a tízpontos differenciát: 66-56-ra nyertek. Válogatottunk tehát elszenvedte első vereségét, sokba került a nagyszünet utáni rövidzárlat. Vasárnap pihenőt kapnak a csapatok, Váradi Attila együttese hétfőn 17.15 órától a szlovákok ellen folytatja. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA C csoport, 3. forduló Csehország–Magyarország 66-56 (8-15, 18-15, 22-12, 18-14) Magyarország: Pintér 3, Balsay 4, Pallai 12, Kovács B. 11, Fekete 4. Cs.: Verasztó 8/6, Kopácsi 3, Csikai 2, Filipovity 4, Kiss B., Dokmanovic 1, Lukács 4. Szövetségi edző: Váradi Attila