UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-13 20:51

Érem nélkül

A negyedik helyen végzett a juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György együttese ugyan hatalmasat küzdött, de vereséget szenvedett a szerbek ellen a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen.

B. V. Ahogyan az lenni szokott, két csalódott csapat érkezett a harmadik helyért megrendezett mérkőzésre a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Válogatottunk a horvátoktól, a hazai környezetben szereplő szerbek pedig a görögöktől kaptak ki az elődöntőben. Pozitív előjelnek számított az összecsapás előtt, hogy a vb előtti, szombathelyi tornán legyőzte déli szomszédunkat Horkai György együttese.

Manhercz Krisztián négy gólt lőtt Szerbiának Forrás: wc2017.srbwp.rs
Manhercz Krisztián négy gólt lőtt Szerbiának Forrás: wc2017.srbwp.rs
A vasárnapi meccs azonban egyáltalán nem úgy kezdődött, ahogyan a mieink tervezték: a szerbek gyorsan 2-0-ra elhúztak, s hosszú időre magukhoz ragadták az irányítást. A magyar csapat az első negyedből azonban még viszonylag jól jött ki, Szatmári Kristóf két roppant fontos góljának köszönhetően (2-3). A komoly problémák csak ezután kezdődtek: a második negyed eleji három szerb találatnak köszönhetően már négy volt közte. S hiába lőtt két nagyszerű gólt a válogatott vezére, Manhercz Krisztián, a szerbek lövéseire egyelőre nem volt ellenszer, nem engedték közelebb a magyar csapatot (4-8). A nagyszünetben már-már kilátástalannak tűnt a juniorválogatott helyzete, talán az uszodában is mindenki így gondolkodott, kivéve a hátrányban lévő magyar együttest. Elkezdtek visszakapaszkodni a mieink, előbb 6-8-ra, majd 7-9-re zárkóztak. A játékrész végén is csak kettő volt közte, viszont egyáltalán nem jött jól a csapatnak, hogy Horkai György szövetségi kapitányt piros lappal kiállították a játékvezetők. Ennek ellenére úgy tűnt, nem lehetetlen a feltámadás a hősiesen harcoló magyar együttesnek. A szerbek a negyedik negyedben remekül használták ki a lehetőségeiket, azonban így is sikerül egy gólra felzárkózni az utolsó percben. A mieink húsz másodpercig támadhattak az egyenlítésért, az utolsó bejátszásra azonban nem kaptak ítélet, s a szerbeké lett a bronzérem. A juniorválogatott nyilván csalódott az utolsó két elvesztett mérkőzés miatt, ugyanakkor fontos megjegyezni: a negyedik hely is nagy előrelépést jelent a tavalyi Európa-bajnokságon elért hetedikhez képest.

U20-AS FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD Mérkőzés a 3. helyért Szerbia–Magyarország 12-11 (3-2, 5-2, 2-4, 2-3) Gólszerzők: Jankovics, Radonjics, Tankosics, Tomics, Velkics 2-2, Drasovics, Gvozdanovics ill. Manhercz 4, Szatmári 3, Teleki 2, Csacsovszky, Nagy Á. 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.