UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-13 18:01

Értékes ötödik hely

Az U18-as leányválogatott – megismételve tavalyi teljesítményét – az ötödik helyen zárta a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságot. Az utolsó helyosztón csapatunk esélyt sem adott a spanyoloknak.

L. G. Az U18-as leányválogatott – akárcsak tavaly – az ötödik helyért lépett pályára a Sopronban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság utolsó napján. A csapatban nem lehetett ott a negyeddöntő első percében megsérült Juhász Dorka, akiről kiderült: elszakadt az elülső keresztszalagja és részlegesen az oldalszalagja is, emiatt műtét vár rá.

U18 Lelik Réka 2
U18 Lelik Réka 2
Válogatottunk nélküle is repülőrajtot vett, a 8-0-s kezdés után jött is a spanyol időkérés, de hiába. Mérész Beatrix duplája után már az első negyedben kétszámjegyűre nőtt a különbség (5. perc: 12-2), amelyből nyolc megmaradt a szakasz végére is. A második tíz percben sem változott a játék képe, a mieink jól védekezve és gyors ellentámadásokat vezetve fokozatosan növelték előnyüket. Kányási Veronika triplája után a differencia átlépte a húszpontos határt is (18. perc: 40-18). A nagyszünetre megnyugtató, 21 pontos előnnyel vonult pihenni Balogh Judit együttese. Térfélcsere után a spanyolok némiképp összekapták magukat, de válogatottunk tartotta a húsz pont körüli különbséget, majd a harmadik negyed hajrájához közeledve a lányok rátettek még egy lapáttal. A 18 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Mérész Beatrix újabb kosarával már több mint harminc pontos volt a magyar előny (29. perc: 62-31). A záró negyed már semmilyen izgalmat nem tartogatott, csapatunk kicsit kiengedett, így a spanyolok kozmetikáztak az eredményen, és végül húsz ponton belülre kerültek. A magyar válogatott 74-55-ös, magabiztos győzelmével megszerezte az ötödik helyet, így bár az éremről lemaradt, összességében pozitívan zárta a tornát. Juhász Dorka sérülése mellett azt sajnálhatjuk, hogy a hiányára kitalált játék csak a két helyosztóra állt össze, rögtön a negyeddöntőben nem. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U18-AS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOPRON Mérkőzés az 5. helyért Magyarország–Spanyolország 74-55 (20-11, 24-12, 18-12, 12-20) Magyarország: Lelik 13/6, Pusztai 7/3, Kányási 12/3. Gereben 14, Mérész 18. Cs.: Boros 2, Karagits, Czukor 6, Kovács 2, Varga. Szövetségi edző: Balogh Judit