UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-13 15:14

Juhászt műteni kell

A Sopronban zajló U18-as kosárlabda Európa-bajnokságon megsérült magyar centernek, Juhász Dorkának elszakadt az elülső keresztszalagja és részlegesen az oldalszalagja is, emiatt műtét vár rá. A PEAC-Pécs hónapokig nem számíthat egyik fontos játékosára.

UP-info A PEAC-Pécs vezetősége megkapta a diagnózist az U18-as leány kosárlabda-válogatottban, a Belgium elleni Eb-negyeddöntő első percében megsérült Juhász Dorka állapotáról. Az elsődleges MRI-vizsgálatok alapján a játékost műteni kell, mert elszakadt az elülső keresztszalagja és részlegesen az oldalszalagja is. Mindezek azt jelentik, hogy a 17 éves center hónapokra kidőlt.

U18 Juhász Dorka 2
U18 Juhász Dorka 2
„Az Európa-bajnokság első napjaiban voltam csak Sopronban, a többi meccset, így a csütörtökit is az interneten követtem, az élőképes közvetítésben pontosan látszott, hogyan következett be Dorka sérülése. Akkor reménykedtünk, hogy nem nagy a baj, most már viszont tudjuk, hogy hosszú ideig nem tudunk Dorkával számolni. Nagyon-nagyon sajnálom, ami történt, mondanom sem kell, hogy ez a PEAC-PÉCS következő idényére is rendkívül komoly hatással lesz. Igyekszünk előre nézni, a játékos szüleivel közösen döntünk a továbbiakról. Egy azonban biztos, Dorkát továbbra is az egyik legnagyobb értékünknek tekintjük, a lehető legjobb szakembereket, rehabilitációt és eszközöket biztosítjuk számára, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára” – mondta el Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezetője a klub honlapjának. Juhász Dorka sérüléséig a magyar válogatott legjobb pontszerzője és lepattanózója volt az Európa-bajnokságon.