UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-08-13 09:39

Nem osztottak lapot

Három magyar cselgáncsozó lépett tatamira a Chilében zajló ifjúsági világbajnokság egyéni küzdelmeinek utolsó napján, de mindegyikük helyezetlenül zárt, és csupán egyetlen győzelmet tudtak felmutatni.

L. G. A Chilében zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokság negyedik napján három magyar versenyző lépett tatamira. Ezúttal Tóth Csaba (90 kg), Sipőcz Richárd (+90 kg) és Faragó Petra (+70 kg) igyekezett bizonyítani.

Berlin, Germany, April 30 - Csaba Toth (HUN), Kylian Bulthuis (NED) - Cadet European Cup 2017 (Photo © by Klaus Mueller. All rights reserved. Including image always credited to Klaus Mueller)
Berlin, Germany, April 30 - Csaba Toth (HUN), Kylian Bulthuis (NED) - Cadet European Cup 2017 (Photo © by Klaus Mueller. All rights reserved. Including image always credited to Klaus Mueller)
Mérkőzést azonban egyedül Tóth Csaba tudott nyerni közülük, ráadásul csak egyet. A kanadai Ian Ryder ellen vazarival bizonyult jobbnak a Pénzügyőr SE versenyzője, aki aztán ipponnal alulmaradt a lett Emils Gerkens ellen, így véget ért a versenye. A lett később ötödikként zárt. A tavaly ifjúsági Európa-bajnokságot, az idén pedig Eb-ezüstöt és EYOF-ot nyert Sipőcz Richárddal jól kibabrált a sorsolás. Első mérkőzésén rögtön a legnagyobb riválisnak tűnő dél korai Kim Min-jonggal került szembe. Ellenfele nem akárki, hiszen tavaly az ifjúsági-, az idén pedig a junior Ázsia-bajnokságot nyerte meg. Az ázsiai fiú két vazarit is elért a Győri AC versenyzője ellen, aki így búcsúzott a küzdelemtől. Kim később meg is nyerte a nehézsúlyt. Faragó Petra is vereséggel kezdett, a francia Laura Fuseau meggyőző fölénnyel győzött  Miskolci VSI versenyzője ellen. A francia lány aztán a következő összecsapásán simán kikapott tunéziai ellenfelétől. Ezzel az egyéni küzdelem véget ért Chilében, válogatottunk egy arany- és három bronzéremmel, valamint két hetedik helyezéssel az éremtáblázat hetedik helyét szerezte meg. A világbajnokság vasárnap a vegyes csapatversennyel zárul. A sorsolás ezúttal sem kedvezett a magyaroknak, akik a nyolcaddöntőben a japánokkal találkoznak. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SANTIAGO DE CHILE A nap győztesei és a magyar eredmények Fiúk 90 kg: 1. Eduard Serban (Románia), Tóth Csaba helyezetlen +90 kg: 1. Kim Min-jong (Koreai Köztársaság), Sipőcz Richárd helyezetlen Lányok 70 kg: 1. Marlene Galandi (Németország), magyar induló nem volt +70 kg: 1. Helena Vukovic (Horvátország), Faragó Petra helyezetlen