UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-15 21:45

Negyeddöntőben

Az U16-os fiúválogatott nyolc közé jutott a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, miután utolsó csoportmérkőzésén remek hajrával legyőzte a bosnyákokat. Váradi Attila együttese csütörtökön a britekkel játszik a negyeddöntőben.

L. G. A csoportmérkőzések utolsó fordulóját bonyolították le a Szófiában zajló fiú U16-os B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, a magyar csapat pedig a bosnyákok ellen lépett pályára. A két azonos mérleggel álló együttes összecsapásán egyszerű volt a képlet: a győztes nyolc közé jut, míg a vesztes csupán a 9-16. helyért folytathatja.

U16 öröm
U16 öröm
Az első negyed hullámzó játékot hozott, a csapatok felváltva vezettek, jelentős előnyt azonban egyik fél sem tudott kiharcolni. Az első tíz perc végén éppen a bosnyákok tartottak előbbre két egységgel. A második szakaszban aztán egyértelműen a letámadásos védekezéssel operáló ellenfél akarata érvényesült. A bosnyákok fokozatosan növelték előnyüket, amely elérte a tizenegy pontot is (17. perc: 20-31), és a nagyszünetig ebből csak egyet tudott ledolgozni Váradi Attila együttese. A térfélcserét követően minden addiginál nagyobb lett a differencia (22. perc: 28-41), válogatottunk azonban összeszorított fogakkal fokozatosan ledolgozta hátrányát. Meglett az ellenszer a letámadásra is, így Filipovity Péter triplája után mindössze egyetlen pontra zárkózott fel csapatunk (29. perc: 47-48). Az utolsó negyedet ötpontos hátrányból kezdte a magyar együttes, amely gyorsan hétpontosra nőtt. Ekkor azonban újra jött a Eb-n már többször megcsodált, fantasztikus hajrá: a mieink 13-0-s rohammal fordítottak, majd tizenegy pontosra növelték előnyüket (39. perc: 70-59). Az őrült kapkodásba kezdő bosnyákoknak már esélyük sem volt visszajönni a mérkőzésbe. Váradi Attila együttese a záró negyedben bemutatott nagyszerű játékának köszönhetően 79-65-re győzött, azzal megszerezte a nyolc közé jutást érő második helyet a csoportban. A magyar válogatottra szerdán pihenőnap vár, majd csütörtökön 15 órától a britekkel találkozik a negyeddöntőben. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA C csoport, 5. forduló Magyarország–Bosznia-Hercegovina 79-65 (16-18, 9-17, 22-17, 32-13) Magyarország: Fekete 7, Verasztó 8/3, Kovács B. 11, Balsay 9, Pallai 13/3. Cs.: Kopácsi, Csikai 2, Filipovity 17/3, Dokmanovic 8, Lukács 2, Kiss 2. Szövetségi edző: Váradi Attila