UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-16 18:14

Csak a poszt változik

Steinmetz Ádám után újabb nagy név került a Vasas utánpótlásának élére: a korábban a válogatottal és a Vasas felnőttcsapatával is sikeres Mátéfalvy Csabát nevezték ki a klub új szakmai igazgatójának. A szakember feladata, hogy olyan játékosokat képezzenek a piros-kékek, akik később a felnőttcsapatban is szerepelhetnek.

UP-info A Vasas vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatói posztjáról nemrég leköszönő Steinmetz Ádám helyére újabb neves szakember került. Az angyalföldi klub nyílt pályázat útján kereste az utódot, s a korábban a klub felnőttegyüttese és a válogatott mellett tevékenykedő Mátéfalvy Csabára esett a választás. A kiváló kapusedző két olimpiai és egy világbajnoki cím mellett öt magyar bajnoki sikernek is részese volt. Az 54 esztendős szakember szeptembertől tölti be új pozícióját a piros-kék klubban, ahol főállásban dolgozik, és kizárólag az utánpótlásra, valamint annak fejlesztésére koncentrál. A klubvezetés első számú elvárása Mátéfalvy felé, hogy a fiatalok jól felépített szakmai képzést kapjanak, és közülük egyre többen eljussanak a felnőttcsapat keretébe.

MÁTÉFALVY CSABA Születési idő: 1963. 02. 09. Kiemelkedő eredmények játékosként: BEK-győztes (1994) magyar bajnok (1986, 1991, 1993, 1994, 1995) Kiemelkedő eredmények edzőként: olimpiai bajnok (2004, 2008) világbajnok (2003) magyar bajnok (2007, 2008, 2009, 2010, 2012)

A korábban a válogatottal is sikeres szakvezető a klub honlapjának elmondta, miért döntött a pályázat beadása mellett.
Mátéfalvy Csaba szeptembertől a Vasa utánpótlás szakmai igazgatójaként tevékenykedik Forrás: vlv.hu
Mátéfalvy Csaba szeptembertől a Vasa utánpótlás szakmai igazgatójaként tevékenykedik Forrás: vlv.hu
„Nagyon erős támogatást kaptam szakosztályon belül, s ezért pályáztam meg végül a tisztséget. Korábban dolgoztam már az utánpótlásban, de a mostani még komolyabb és szebb feladat lesz, ami teljes embert kíván. Ezért nagy izgalommal várom a szeptembert, hogy megkezdhessem a napi munkát.” Mátéfalvy emellett beszélt a vezetés részéről megfogalmazott elvárásokról, amelyek csak tovább motiválják. „A klubvezetés részéről komoly elvárások fogalmazódtak meg: igyekszem tartani, erősíteni azt az irányt, amely lehetővé teszi, hogy minél több saját nevelésű fiatalra építhessük felnőttcsapatunkat.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.