UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-16 22:00

Veretlenül az elődöntőben

Az oroszok 25-19-es legyőzésével négy közé jutott az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapata az elődöntőben az EYOF-on már legyőzött norvégokkal találkozik.

Bruckner Vince A németek dánok felett aratott győzelmének köszönhetően már biztos elődöntősként léphetett pályára az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapatának már csak a csoportelsőség volt a tét az oroszok ellen, ehhez legalább három góllal meg kellett nyernie a szerdai meccset.

Az oroszok legyőzésével elődöntős az ifjúsági leányválogatott Forrás: EHF
Az oroszok legyőzésével elődöntős az ifjúsági leányválogatott Forrás: EHF
A magyar csapat láthatóan mindenféle teher nélkül, felszabadultan kezdte a találkozót. Már a mérkőzés első perceiben világossá tette a társaság, melyik az erősebb együttes. Az első félidő huszadik percére nagyon elhúztak a mieink, a 9-3-as előny megnyugtatónak tűnt. A játékrész hajrára viszont az oroszoknak sikerült jobban, s végül csak 11-9-es magyar vezetéssel vonultak a szünetre a felek. A pihenő után a második félidőt hasonlóan kezdték Bohus Bea tanítványai, mint az elsőt. A 35. percben, 15-10-es állásnál végleg megtörni látszott az orosz együttes. A különbséget pedig állandósították a mieink, így magabiztosan zárták a középdöntőt, s jutottak veretlenül és csoportelsőként a legjobb négy közé, végül 25-19-es győzelemmel. Az elődöntőben az EYOF-on egyszer már legyőzött norvég csapat következik, de ahogyan Bohus még az Eb előtt mondta, az ellenfél erősebb összeállításban szerepel, mint Győrött tette. Tehát nem lesz könnyű a pénteki mérkőzés, viszont azt már bizonyította a csapat a kontinensviadalon, hogy nagyon tud küzdeni.

IFJÚSÁGI LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYMIHÁLY (SZLOVÁKIA) Középdöntő, 2. forduló  Magyarország–Oroszország 25-19 (11-9) Játékvezetők: Braseth, Sundet (norvég) Magyarország: Magera, Szabó D. (kapusok), Arany, Borgyos 2, Gerháth 3, Kácsor 7, Kovács N., Kuczora, Pál, Schatzl 4, Simon 1, Szilovics, Tóth N. 3, Vámos 3, Varga E. 2. Szövetségi edző: Bohus Bea

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.