UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-17 17:01

Az ötödik hely a cél

Az U16-os fiúválogatott nem jutott a négy közé a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, miután súlyos vereséget szenvedett a britektől. Váradi Attila együttese az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmet.

L. G. A szerdai szünnapot követően az U16-os fiúválogatott a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében lépett pályára. Az ellenfél az addig minden mérkőzését magabiztosan nyerő, a magyar származású Ökrös Mátét is soraiban tudó brit együttes volt.

U16 Fekete Dávid
U16 Fekete Dávid
Pallai Tamás triplájával a magyar csapat szerzett vezetést, utána azonban a britek átvették az irányítást. Erőteljes és atletikus játékosaik révén mindjárt tizennégy pontos előnyt építettek fel (8. perc: 19-5), melyet aztán a kesztyűt felvevő válogatottunk megfelezett az első negyed végére. A második szakaszban a britek gyorsan visszaállították a kétszámjegyű különbséget, de a magyar csapat nem hagyta leszakítani magát, és mindig visszakapaszkodott tíz pont környékére. Mivel ezt a negyedet is hét ponttal nyerte az ellenfél, a mieink tizennégy pontos hátrányban vonultak pihenőre. Térfélcsere után felváltva potyogtak a kosarak, a mieink így nem tudtak tíz ponton belülre zárkózni, de a britek továbbra sem tudták leszakítani a magyar csapatot. A harmadik szakasz végén aztán először a mérkőzésen húszpontosra nőtt a különbség (29. perc: 62-42), így az utolsó tíz perc elég reménytelennek tűnő a helyzetből indult. A britek ráadásul 9-0-s rohanással tovább növelték előnyüket (34. perc: 73-46), így gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A magyar csapat becsülettel küzdött, de ezúttal sokkal jobb volt az ellenfél. A britek 85-54-es győzelmükkel négy közé jutottak, és tovább küzdhetnek az A divízióba jutásért, míg Váradi Attila együttese az 5-8. helyért folytathatja. Az első helyosztón pénteken 12.45 órától az ukránok következnek. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA Negyeddöntő Nagy-Britannia–Magyarország 85-54 (23-16, 21-14, 18-14, 23-10) Magyarország: Fekete 4, Verasztó 8, Kovács 2, Balsay 3, Pallai 10/6. Csere: Kopácsi 6/3, Csikai 6, Filipovity 8, Kiss 5/3, Dokmanovic, Lukács 2, Pintér. Szövetségi edző: Váradi Attila