UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-08-17 09:08

Gerrard nyomdokain

Gyönyörű szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a liverpooli Trent Alexander-Arnold a Hoffenheim elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. A több poszton is bevethető, tizennyolc éves futballistát Steven Gerrard is az utódjának tartja a Mersey--parton, a fiatal játékos pedig bízik abban, hogy egy napon ő viselheti a vörösök csapatkapitányi karszalagját.

Leiner SomaA Hoffenheim–Liverpool Bajnokok Ligája-selejtezőn járunk, a Jürgen Klopp irányította vendégek gól nélküli állásnál, jó 25 méterről végezhetnek el szabadrúgást a 35. percben. Ugyan az angol együttesben több világsztárt és kiváló pontrúgót is megtalálhatunk, a labda mögé mégis a klub saját nevelésű, 18 éves jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold áll. A fiatal játékos pedig magától értetődő természetességgel csavar a sorfal felett a bal alsóba, a hazaiak kapusa, Oliver Baumann pedig mozdulni sem tud a hajszálpontos lövésre. Csak a teljesség kedvéért: a liverpooliak végül 2-1-re nyertek idegenben, így jelentős lépést tettek a továbbjutás felé. Kis túlzással sosem volt kérdés, hogy Alexander-Arnoldból labdarúgó lesz-e, vagy sem. Már hat évesen felfedezték a Mersey-parti városban, noha eleinte az Evertonban edzett. A rövid periódust követően hamar vörösre cserélte a kéket, saját bevallása szerint mindig is a Liverpool játékosa szeretett volna lenni. Nem csoda, hiszen a klub melwoodi edzőközpontjához közel nőtt fel. Innentől kezdve mondhatni töretlen volt az ifjú játékos fejlődése, tizenöt évesen már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot a korosztályos csapatban, sőt bemutatkozhatott az U18-as együttesben is. A mögöttünk hagyott idényben többnyire az U23-as bajnokságban játszott, 25 mérkőzésen négy gólt szerzett.

Trent Alexander-Arnold parádésan tekert a Hoffenheim kapujába Forrás: The Sun
Trent Alexander-Arnold parádésan tekert a Hoffenheim kapujába Forrás: The Sun
Noha igazán a Hoffenheimnek lőtt szabadrúgásgóllal hívta fel magára a figyelmet a középpályán is bevethető utánpótlás-válogatott játékos, hiba lenne azt állítani, hogy eddig ismeretlenül csengett a neve a futballvilágban. Az előző szezonban a Tottenham elleni Ligakupa-mérkőzésen bemutatkozhatott az első csapatban, győztes mérkőzésen. A Premier League-debütálása sem váratott sokat, sőt a Manchester United elleni januári bajnokin kezdőként lépett pályára. A Bajnokok Ligájában szerzett találata után Jürgen Klopp is joggal dicsérte meg ifjú védőjét, aki első gólját szerezte a felnőttcsapatban. „Elképesztően tehetséges, fiatal játékosról beszélünk. Mondtam, hogy vállalja el bátran, mert sokkal jobban lövi, mint ahogy én valaha is tettem. Tavaly, mikor az U23-as csapatban játszott, kiszúrtam, hogy milyen jó érzéke van a szabadrúgásokhoz, és mivel a kapu itt is ugyanakkora, gondoltam miért ne bíznánk rá. De félreértés ne essék, nem szeretném elvenni tőle a dicsőséget.” Talán ennél is nagyobb dicséret, hogy a Liverpool élő legendája, Steven Gerrard saját önéletrajzi könyvében lehetséges utódaként említette meg az akkor még csupán az utánpótlásban pallérozódó játékost. Ennél nagyobb motiváció vélhetően nem is kellett Alexander-Arnoldnak, aki világos célokat tűzött ki maga elé a következő évekre. „A példaképem Steven Gerrard, fantasztikus volt látni, ahogy hétről-hétre viselte a csapatkapitányi karszalagot. Mindig olyan akartam lenni mint ő, csodás lenne a nyomdokaiba lépni. Törekedni fogok arra, hogy minden mérkőzésen pályára léphessek, hogy alapember legyek Liverpoolban.” Ha így folytatja, erre nem kell sokat várnia. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.