UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-08-18 19:22

Marad a bronzcsata

Hatalmas csatában 26-21-re kikapott a norvégoktól az elődöntőben az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapata vasárnap a bronzmeccsen javíthat, akkor a francia−német összecsapás vesztesével találkozik.

Bruckner Vince A csütörtöki pihenés után nagy nap várt az ifjúsági leányválogatottra a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon: a magyar csapat az elődöntőben a norvégokkal találkozott, akiket a közelmúltban az EYOF-on már legyőzött, igaz a skandinávok ezúttal jóval erősebb összeállításban szerepelnek, mint Győrben tették. Talán a nagy tét miatt Bohus Bea csapata idegesen kezdte a mérkőzést, az elején elég kapkodó volt a mieink játéka. A kezdeti bizonytalanságot pedig az ellenfél kíméletlenül kihasználta, és rögtön az elején 4-0-ra elhúzott. A különbséget tartani is tudta, annak ellenére, hogy a magyar együttes kezdett felébredni. Feljebb zárkózni azonban csak a félidő derekán sikerült, akkor viszont nagyon. Az ötgólos hátrányt is megélő válogatott a szünetre mindössze egy találatra csökkentette a differenciát, úgy, hogy még az egyenlítésért is támadhatott (13-14). magyar dán Viszont ami nem ment az első játékrész végén, sikerült a második elején, rögtön az első percben egyenlítettek a mieink. Ami azonban ezután következett, valószínűleg nem úgy volt eltervezve: a norvégok − újabb hosszúra nyúlt szériájuknak köszönhetően − a 40. percben ismét öttel mentek (14-19). Az együttesnek azonban innen is volt ereje feljebb kapaszkodni, 17-19-es állásnál újra reménykedhettünk. Azonban hiába jött vissza a meccsbe a Bohus-csapat a skandinávoknak mindre volt válasza, s így a végén a játék képét tekintve talán túl nagynak mondható, ötgólos különbséggel nyertek (21-26). A magyar együttes legjobbjának Magera Noémit választották, aki remek védéseivel több ízben is meccsben tartotta a csapatot. A mieink teljesítménye azonban a vereség ellenére is dicséretet érdemel, egyrészt mivel Európa legjobb négy csapata közé verekedte magát, másrészt mert hatalmas küzdelemben maradt alul olyan mérkőzésen, amelyen akár nyerhetett is volna a kontinens egyik legerősebb válogatottja ellen. A mérķőzés után az együttes szövetségi edzője, Bohus Bea értékelt a honlapunknak: "Úgy gondolom, a fegyelmezettebb csapat nyert, ennyi hibával nem lehet Európa-bajnoki elődöntőt nyerni. Végig futottunk az eredmény után, ami túl sok energiát elvett, ezért hiába egyenlítettünk, elfogyott az erő a végére." Folytatás vasárnap a bronzmeccsen 17.30-kor a francia−német összecsapás vesztese ellen.

IFJÚSÁGI LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYMIHÁLY (SZLOVÁKIA) Elődöntő Magyarország–Norvégia 21-26 (13-14) Játékvezetők: Stokes, Bartlett (brit)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.