UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-19 16:49

Ígéretes társaság

Vasárnap kezdi meg szereplését az ifjúsági leányválogatott az újvidéki U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapata első mérkőzését a portugálokkal játssza, de a csoportkör legfontosabb mérkőzése várhatóan az oroszok elleni találkozó lesz.

B. V. Vasárnap megkezdi szereplését az ifjúsági leányválogatott az újvidéki U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. A Faragó Tamás és Petőváry Zsolt vezette együttes 13.30-tól játssza első mérkőzését a portugál válogatott ellen. Faragó bizakodva nyilatkozott a waterpolo.hu-nak, elmondása szerint nagyon tehetséges csapattal utaztak el.

Az ifjúsági leányválogatott vasárnap a portugálok ellen kezd az Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Az ifjúsági leányválogatott vasárnap a portugálok ellen kezd az Európa-bajnokságon Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
„Reményteljes korosztályról beszélünk, a többségük kétezer-egyes születésű, van bennük potenciál. Már a keretszűkítés sem volt egyszerű feladat, rengeteg tehetséges játékos maradt itthon. Az első számú feladat, hogy megnyerjük a csoportot, ami - csakúgy, mint tavaly - az oroszok elleni meccsen dől el. Ismerjük a stílusukat, afféle orosz rulettet játszanak, amit elsősorban mentálisan nehéz bírni. A győztes könnyebb ágra kerül, a vesztesnek nehezebb lesz a folytatása. Természetesen mondani sem kell, a negyeddöntő lehet ezúttal is a fő vízválasztó, de még nem gondolunk erre, lépésről lépésre haladunk, legyünk túl sikeresen az oroszok elleni mérkőzésen."

Az U17-es leányválogatott kerete: Kapusok: Magyari Alda (POLO SC), Pápai Barbara (UVSE) Mezőnyjátékosok: Muzsnay Fanni (POLO SC), Petőváry Luca (POLO SC), Ármai Zita (POLO) SC, Faragó Berta (BVSC), Utassy Kata (BVSC), Szellák Csenge (Tatabánya), Tátrai Szonja (Tatabánya), Pap Mónika (UVSE), Dömsödi Dalma (Szentes), Kudella Panna (Szentes), Kékesi Borbála (Eger)

Az említett, oroszok elleni mérkőzést hétfőn 18 órakor rendezik, míg a bolgárokkal kedden délelőtt játszanak a mieink. A kapitány azt is elárulta, hogy a tapasztalatszerzés mellett az eredmény is roppant fontos tényező a játékosoknak. „A magyar vízilabda azt kívánja, hogy az utánpótlás-korosztályokból minél több tehetség tudjon felkerülni idővel a felnőttválogatottba, ettől függetlenül az edzőt az eredmény is minősíti, ezért nincs mese, jól kell szerepelni!”

U17-ES LEÁNY VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK C csoport: Oroszország, Magyarország, Bulgária, Portugália 08. 20., vasárnap: Magyarország−Portugália, 13.30 o8. 21., hétfő: Magyarország−Oroszország, 18 08. 22., kedd: Magyarország−Bulgária 10.30

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.