UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2017-08-19 09:14

Növényi-segítséggel

Orosházán új klub alakult Orosházi Birkózó Egyesület néven – a meglévő nagyobb, a Spartacus mellett. Közel hatvan gyermekkel és három edző irányításával vágnak neki a munkának, amelyet a sportág egyik legismertebb személyisége, a városban élő olimpiai bajnok birkózó, Növényi Norbert is segít a tanácsaival.

UP-infoA harmincezresnél kisebb lélekszámú Orosházán nagy hagyományai vannak a birkózásnak. Ezt jelzi az is, hogy a már meglévő és aktív Orosházi Spartacus Birkózó Klub mellett nemrég újabb kezdte meg tevékenységét Orosházi Birkózó Egyesület néven. Igaz, jelezhet akár OSBK-n belüli konfliktust és szakadást is...

Az új egyesület első versenyzői és edzői Forrás: Orosházi Birkózó Egyesület
Az új egyesület első versenyzői és edzői Forrás: Orosházi Birkózó Egyesület
Az új egyesület edzője, Hangya János az oroscafe.hu hírportálnak elmondta, hogy nagyon sok segítséget kapnak a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatónőjétől, és az edzéseket is a tanintézmény tornatermében tartják. Az Orosházi Spartacustól igazolták az edzőket, ifj. Jeszenszky P. Lászlót, Kiss Istvánt és Hangya Jánost, akik már számtalan orosházi kisgyermeknek tanították meg a sportág alapjait. A céljuk az új klub színeiben sem más, mint volt korábban is: a magyar és a nemzetközi színtereken egyaránt kiemelkedő helyen végző birkózók nevelése és versenyeztetése. Az elnöki posztot Akantisz Tamás tölti be. Az alapítók bíznak abban, hogy a Orosháza vezetése az új klubot is támogatja, hiszen az erős utánpótlásbázis építésével egyértelműen a sportág helyi színvonalának fenntartása a céljuk, s ezzel közvetlenül a település hírnevének öregbítéséhez járulnak  hozzá. A sportág egyik legismertebb személyisége, a városban élő olimpiai bajnok birkózó, Növényi Norbert személyesen segíti az új egyesületet az első lépések megtételében.