UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-08-20 11:54

A huszonegyedik

Az idén is megrendezik a hagyományos Eötvös-kupát, amely a régió legnagyobb utánpótlás-röplabdaversenyévé nőtte ki magát az elmúlt húsz évben. A verseny strandröplabda-tornával kezdődik, majd teremtornával zárul.

L. G. A jövő héten rendezik meg a 21. Eötvös-kupát, amely az elmúlt húsz évben Kelet-Európa legnagyobb utánpótlás-röplabdaversenyévé nőtte ki magát. Az előző két évtizedben négy földrész negyvennégy országának képviselői szerepeltek a rangos megméretésen.

Eötvös-kupa
Eötvös-kupa
A verseny negyedik éve strandröplabda-tornával kezdődik, amelyet hétfőn rendeznek meg két helyszínen. A fiúk három korosztályban – U14, U17, felnőtt – Hajdúböszörményben, a lányok pedig hat korosztályban – U12, U14, U16, U18, U20 – Hajdúnánáson mérik össze tudásukat. A megméretésre tizennégy ország strandröplabdázói neveztek, és a hazai színek képviseletében a Hajdú-Bihar megyei egységeken kívül Magyarország több településéről is érkeznek párosok. A teremröplabda-tornát péntektől vasárnapig játsszák le, méghozzá négy helyszínen. Debrecen mellett Balmazújváros, Derecske és Kaba ad otthont a versenynek, amelyre 32 lánycsapat és 16 fiúegyüttes nevezett. Érkezik csapat Finnországból, Máltáról, Fehéroroszországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és még Algériából is. A mérkőzések pénteken 14 órától, szombaton és vasárnap 8 órától kezdődnek, a döntőket az utolsó napon 17 órától játsszák. A teremröplabda-tornát kizárólag U20-as korosztályban, az 1997. január elseje után született játékosoknak hirdették meg. Az első Eötvös-kupát 1997-ben rendezték meg, még kizárólag debreceni leány- és fiúcsapatoknak, mindössze nyolc együttes részvételével. A torna azóta nagy utat járt be, tavaly, a huszadik megméretésen már 32 lánycsapat és 12 fiúcsapat vett részt. Az idén pedig még tovább bővül a létszám.