UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-08-20 15:12

Elsőre huszonkettő

Kiütéses győzelemmel kezdte a Szerbiában zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságot az ifjúsági leányválogatott. Faragó Tamás együttese első mérkőzésén a portugálokat verte 22-3-ra, hétfő este pedig az oroszok ellen meccsel a csoportelsőségért.

B. V.  A papírforma alapján egyértelműen bemelegítőmeccsre számíthattunk az ifjúsági leányválogatott első mérkőzésén a Szerbiában zajló U17-es vízilabda Európa-bajnokságon. Faragó Tamás csapatának nem a mostani, portugálokkal szembeni, hanem a hétfői, oroszok elleni találkozó lehet a kulcsmérkőzés.

Kiütéses győzelmet aratott első mérkőzésén az ifjúsági leányválogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Kiütéses győzelmet aratott első mérkőzésén az ifjúsági leányválogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Az előzetes esélyek ellenére a portugál válogatott szerezte meg a vezetést,  ugyanakkor nem kellett sokáig aggódnunk, mivel nem sokkal később Szellák Csenge elkezdte a magyar gólgyártást, s onnantól kezdve nem volt megállás. Már az első negyed végén 6-2-re vezettek a mieink. Az előny pedig a magyar vízilabda hagyományaihoz méltó módon nőtt, a második és harmadik etapban a válogatott lenullázta ellenfelét, és 14-2-es vezetéssel kezdhette az utolsó játékrészt. A zárónegyedben végleg megsemmisítette ellenfelét a csapat, percenként egy gólt szerzett,  s ez még úgy is bravúros, hogy a nyolc magyar találat közé becsúszott egy portugál is. A vége kiütéses 22-3-as magyar siker lett, a csapat legeredményesebb játékosa Muzsnay Fanni volt. A vasárnapi kora délutáni fürdőzés után hétfőn este hattól biztosan nehezebb összecsapás következik, az oroszok ellen vélhetően csoportelsőségért szállnak vízbe a mieink.

LEÁNY U17-ES VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÚJVIDÉK Csoportkör, 1. forduló Magyaroszág−Portugália 22-3 (6-2, 5-0, 3-0, 8-1) Játékvezetők: Zwart (holland), Manea (román) Gólszerzők: Muzsnay 5, Ármai, Faragó 3-3, Dömsödi, Kékesi, Petőváry, Szellák 2-2, Kudella, Pap, Tátrai 1-1 ill. Costa, Jardim, Silva

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.