UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-08-21 20:22

Colombo, sikersorozat

A magyar női U23-as 3x3-as kosárlabda-válogatott megnyerte Colombóban a Nemzetek Ligája ötödik fordulóját, s egyben a sorozatot is. A férfiak mezőnyében Szlovénia hibátlan teljesítménnyel végzett az első helyen, a magyar válogatott a negyedik helyet szerezte meg. A legjobb női játékosnak Böröndy Vivient választották meg.

gy. A Srí Lanka-i Colombóban lezárult a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által életre hívott öt állomásos 3x3-as versenysorozat, a Nemzetek Ligája. A magyar U23-as női válogatott kiválóan szerepelt, a negyedik után az ötödik, zárófordulóban sem talált legyőzőre, ezzel megnyerte a sorozatot. A férfiak az ötödik helyet szerezték meg az utolsó tornán, így összességében negyedikként végeztek. A férfiaknál a szlovénok uralták a mezőnyt, hibátlan teljesítménnyel bizonyultak a legjobbnak. Valamennyi állomáson ők diadalmaskodtak, s egyetlen mérkőzésüket sem veszítették el. Az utolsó, hollandok elleni találkozójuk volt a legnehezebb, amelyet 21-19-re nyertek, nagyrészt Tjaz Rotarnak köszönhetően, aki a sorozat legeredményesebbje volt, s egyben a legjobb játékosnak járó címet is kiérdemelte.

A győztes magyar női és férfi szlovén csapat játékosai Forrás:FIBA
A győztes magyar női és férfi szlovén csapat játékosai Forrás:FIBA
A hölgyeknél ezzel szemben az utolsó pillanatig nyílt maradt a küzdelem. A negyedik állomás után még három csapatnak volt esélye a végső győzelemre, Csehország, Hollandia és Magyarország egyaránt odaérhetett volna még az első helyre. A záró, mindent eldöntő mérkőzést az utóbbi két együttes játszotta, s a Böröndy Vivien, Kovács Vanessza, Suppán Anna és Szabó Dóra alkotta magyar válogatott magabiztosan, 19-9-re legyőzte a hollandokat. A torna lezárásaként megválasztották a sorozat legjobb női és férfi játékosát. Az előbbi mezőnyben Böröndy Vivien kapta a megtisztelő címet, aki 116 pontjával a második legtöbb kosarat dobta tizenkilenc mérkőzésen. A férfiak közül a legjobbnak választott Rotar 130 pontjával egyben a Nemzetek Ligája legeredményesebbjének is bizonyult.

3x3-AS U23-AS NEMZETEK LIGÁJA ÖTÖDIK FORDULÓ, COLOMBO (SRÍ LANKA) Férfiak: 1. Szlovénia, 2. Hollandia, 3. Csehország, ...5. Magyarország Nők: 1. Magyarország, 2. Hollandia, 3. Csehország VÉGEREDMÉNY Férfiak: 1. Szlovénia, 2. Csehország, 3. Hollandia, 4. Magyarország Nők: 1. Magyarország, 2. Hollandia, 3. Csehország

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.